Gazete Vatan Logo

RedHack davasında karar çıktı!

Hacker olsam, 2 senelik okulu 5 yıldır okumazdım’

RedHack davasında karar çıktı!

Ünlü bilgisayar korsanları Redhack (kızıl korsanlar) davasında terör örgütü üyeliğinden yargılan 3 tutuklu sanık serbest kaldı. Sanıklardan Duygu Kerimoğlu, kendisini bu sözlerle savundu

Redhack (Kızıl Hackerlar) adlı yapılanma çerçevesinde, ”sol ve bölücü terör örgütlerinin tamamına dijital anlamda destek verdikleri, bu anlamda terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” öne sürülen 3’ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına dün başlandı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 8 sanık ve avukatları katıldı. Suçlamaları reddeden ve beraat talebinde bulunan sanıkların savunmaları çarpıcıydı...

RedHack davasında karar çıktı

‘Ben daha lisede okuyorum’

Tutuklu sanık Alaittin Karagenç , siber saldırı düzenlenen Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesine yasa dışı olarak girmediğini, gizli bilgileri çalmadığını söyledi. Karagenç, ”Redhack’in sitesinde yer alan sohbet odalarına teknoloji konusunda bilgi edinmek için girdiğini” anlattı. Diğer tutuklu sanık Uğur Cihan Oktulmuş da Ankara Emniyeti’nin internet sitesine yasa dışı olarak girmediğini, bilgisayarında bunu yapmasını sağlayacak bir program bulunmadığını söyledi. Oktulmuş, ”Redhack” tüzüğünü gözaltına alındıktan sonra öğrendiğini ifade ederek, ”Ben, ’Manyak’ isimli kişiyle Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesine girildikten sonra, bir sohbet sitesinde konuştum. Konuşma NTV’nin yaptığı bir haber videosunun Youtube’a yüklenmesiyle ilgiliydi. Lise son sınıf öğrencisiyim ve 9 aydır tutukluyum. Daha fazla mağdur olmamak için tahliyemi istiyorum” dedi.



‘Program bile bilmiyorum’

Tutuklu sanık Duygu Kerimoğlu ise Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde eğitim gördüğünü belirterek ”Hack yapmak, üst düzey bilgisayar birikimi gerektirir. Hack yapmak için bazı programlar kullanılmalı. Ben bilmiyorum. Bilseydim, 2 yıllık okulun 5. yılında olmazdım” dedi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesine saldırılmasına ilişkin haberler okuduğunu ifade eden Kerimoğlu, Facebook’taki bir yorumunun iddianamede delil olarak kullanıldığını ileri sürdü. Duruşmada tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddederek, beraatlarını talep etti. Mahkeme de atılı suçun değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak, Duygu Kerimoğlu, Alaittin Karagenç ve Uğur Cihan Oktulmuş’un tahliyelerine karar verdi. Ayrıca tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol uygulaması da kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı müdahil oldu

Maliye Bakanlığı’nın davaya katılma talebi, suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi, İçişleri Bakanlığı’nınki ise suçtan zarar görme olasılığı gerekçe gösterilerek, kabul edildi. Duruşma, dava dosyası üzerinde, iddialarla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırılması da kararlaştırılarak, ertelendi.

Haberin Devamı