Gazete Vatan Logo

‘Polis’ dediler CHP İlçe Başkanı çıktı

TBMM Genel Kurulunda görüşülecek anayasa değişiklik teklifini protesto için Meclis'e gitmek isteyen gruplara izin verilmedi.

‘Polis’ dediler CHP İlçe Başkanı çıktı

Bazı CHP'li milletvekilleri, Ankara Barosu'ndan avukatlar ve farklı sivil toplum hareketlerinden oluşan gruplar, anayasa değişiklik teklifini protesto için Genelkurmay kavşağına geldi.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde TBMM'ye giden ana caddelerin bariyerle kapatılması, Meclis ve civarındaki kurumlarda çalışanlar dışındakilerin bölgeye alınmaması nedeniyle grubun Genelkurmay kavşağından ileriye gitmesine izin verilmedi.

Polis tarafından Milli Müdafaa Caddesi'ne kadar uzaklaştırılan gruplara, direnmeleri üzerine müdahalede bulunuldu. Bu sırada protestocular arasında bulunan bir kadına müdahale edildi.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan ve 'sivil polis kadının yüzünü böyle kapattı' şeklinde paylaşılan fotoğraftaki kişinin polis değil CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman olduğu ortaya çıktı.

Yaşanan arbede sırasında bir kadın göstericinin sivil polis tarafından şiddete maruz kaldığı öne sürüldü. Ayla Akıncı isimli Twitter kullanıcısı paylaştığı bu fotoğrafla kendisine müdahale edildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Fotoğrafta kadının yüzünü kapatan kişinin polis değil CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman olduğu belirlendi. Twitter hesabından açıklama yapan Akman, olayın çarpıtıldığını belirterek, kadın göstericinin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından yanlış haberi paylaşan İngiliz yayın kuruluşu BBC 'düzeltme' geçti. BBC 'polis müdahalesi' diyerek CHP'li başkanın fotoğrafını paylaştığı haberi ise silmedi