Gazete Vatan Logo

Orhan Koloğlu kimdir? Orhan Koloğlu neden ve kaç yaşında öldü? Orhan Koloğlu’nun hayatı ve kariyeri…

Osmanlı'dan 21. Yüzyıla Basın Tarihi'nin de aralarında bulunduğu 52 kitabı bulunan tarihçi Orhan Koloğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti. Orhan Koloğlu’nun vefatını yeğeni müzisyen ve gazeteci Sina Koloğlu Twitter hesabından duyurdu. Peki Orhan Koloğlu kimdir? Ölüm nedeni nedir? İşte Orhan Koloğlu ile ilgili merak edilenler...

Orhan Koloğlu kimdir? Orhan Koloğlu neden ve kaç yaşında öldü? Orhan Koloğlu’nun hayatı ve kariyeri…

Orhan Koloğlu’nun yeğeni gazeteci Sina Koloğlu’nun Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Amcam Orhan Koloğlu’nu biraz önce kaybettik. Dolu dolu yaşadı… Son dakikaya kadar çalıştı. 90’a girerken 90’ıncı kitabını yazdı. Hepimizin başı sağ olsun. Çok yeni aldım haberi. Fazla da bir şey yazamıyor insan.”diyerek amcası Orhan Koloğlu’nun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Peki Orhan Koloğlu kimdir, vefatını nedeni nedir?

ORHAN KOLOĞLU KİMDİR?

1929 Konya doğumlu olan Orhan Koloğlu gazeteci ve tarihçidir. Tarih ve sosyal bilimler konularında çalışmalarını 52 kitapta toplamıştır.

ORHAN KOLOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Vefat haberini duyuran Sina Koloğlu vefat nedeni ile ilgili bir açıklma yapılmadı.

ORHAN KOLOĞLU’NUN KARİYERİ VE HAYATI

Galatasaray Lisesi’ni bitiren Koloğlu, İstanbul Üniversitesi Yüksek Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu, Strasbourg Üniversitesi’nde doktora yaptı.

1947’de gazeteciliğe başlayan Orhan Koloğlu, farklı gazetelerde, muhabir, yazar ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı.

1964’te basın ataşesi olarak Roma, Karaçi, Paris, Londra ve Beyrut’ta görev yapan Koloğlu, Milliyet gazetesinin Almanya baskısını başlattı.

Haberin Devamı

Orhan Koloğlu, 1974 ve 1978-1979’da Basın Yayın genel müdürü oldu. 1978’den itibaren, değişik üniversitelerin tarih ve iletişim fakültelerinde dersler verdi. Libya Al Fateh Üniversitesi’nde doçent olarak çalıştı.

Orhan Koloğlu’nun tarih ve sosyal bilimler konularında yayımlanmış 52 kitabı bulunuyor.

Koloğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (iki kez), Sedat Simavi, Yunus Nadi, Afet İnan sosyal araştırma ödüllerini kazandı.