Gazete Vatan Logo

Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri!

Online olarak yapabileceğiniz işlemlerden biri de emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulamadır. Bu işlemleri yaparak ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Detayları haberimizde.

Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri!

Sigortalıların emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alacakları en çok merak edilen soruların başında geliyor. Özellikle kariyer planlamalarını dahi bu doğrultuda şekillendirmeyi tercih eden sigorta mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki geniş online hizmet ağı içerisinde yer verdiği SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu yeni online hizmet ile birlikte SSK sigortası mükellefleri emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri sorulardan birisini de gerçeğe en yakın sonuçları alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern toplumlarda ülkelerin kendi kaynakları ve sosyolojik yapısına göre düzenlenmekte olan sigorta sistemleri kapsamında vatandaşların yaşlılık dönemlerini daha yüksek konfor standartlarında geçirebilmeleri için emeklilik hakkı vaat ediyor. Bu sebeple de yaşamlarının büyük bir bölümünü emekli olabilmek amacı ile sigortalı olarak çalışarak geçirmekte olan vatandaşların, gelecek planlamaları da bu doğrultuda şekilleniyor. Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan ve özel sektörde çalışan vatandaşları sosyal güvence altına alan SSK sigortası koluna bağlı çalışan vatandaşlar için internet üzerinde son derece geniş kapsamlı online hizmet ağı bulunuyor. SSK sigortası mükellefleri artık internete erişim sağlayabildiği her yerden kendisine özel olarak sunulan bu online SGK hizmetlerinden yararlanarak hem sigortaları hakkında güncel bilgiler alabiliyor hem de en özel işlem ve hesaplamalarını sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması da SSK sigortalısına sunulan özel sigorta hizmetlerinden birisidir. SSK sigortalısı internete bağlantı sağlayabildiği her yerden emeklilik döneminde alacağı emekli maaşının miktarının ne kadar olacağını öğrenebiliyor. Özellikle de sadece birkaç dakika süren işlem, günün her saatinde yapılabildiğinden SSK sigortalısı birkaç dakika içerisinde işlemlerini tamamlayabiliyor. İnternet üzerinde SSK emekli maaşı hesaplama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden yapılabiliyor. Bu işlem için vatandaşlardan bazı kimlik ve sigorta bilgileri talep ediliyor. Vatandaşlar SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için uygulama sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girerek, tamamlayabiliyor. Böylelikle emekliliği geldiğinde devletten alacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

SSK emeklilik şartlarını yerine getirmiş ve emekli olmaya hak kazanmış vatandaşlarda internet üzerinden son derece pratik bir şekilde SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini birkaç dakikada yapabiliyor. SSK emeklisi dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri e-Devlet portalı içerisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından son derece pratik bir şekilde SSK emekli maaşı sorgulama ile güncel emekli maaşı bilgilerine ulaşabiliyor. Ancak vatandaşların sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kolayca ve güvenli şekilde emekli maaşı sorgulama yapabilmesi için kimlik doğrulama yapması gerekiyor.

Haberin Devamı