Gazete Vatan Logo

O sanık kürsüsünde polisler ise...

Fatih’te polisler tarafından darp edilmişti

Fatih’te hamile olan akrabasını hastaneye götürürken yolda aracı durdurularak polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca, ‘Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı zincirleme hakaret’’ suçlarından açılan davada ifade verdi. Polislerin şikayeti üzerine başlayan soruşturmada, Koca hakkında 2 yıl 3 aydan 6,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Polisler de yargılanıyor

İstanbul 30.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi polisler Ahmet Özdemir, Muhammed Mustafa Gülcan, Ahmet Gülen, Can Ahmet Akgün, Seyit Ali Aktaş ile sanık Ahmet Koca hazır bulundu. Duruşmaya ilk kez katılan sanık Koca, “Aslında müştekiler beni darp etmiş ve hakaret etmişlerdir’’ dedi. Koca, ayrıca polisler hakkında işkence davası açıldığını hatırlattı.

Avukat Efkan Bolaç polislerin avukatına, olaydan sonra ihraç edilen polislerin göreve dönüp dönmediği sordu. Müşteki polislerin avukatı Hüseyin Kaya, ‘’Müştekilerden Mustafa Gülcan hariç, diğer polisler görevine geri döndü’’ şeklinde cevap verdi. Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı