Gazete Vatan Logo

Nişanlısını öldüren Ayşenur’a 8 yıl hapis

Nişanlısı Ali Ayberk Kahveci’yi bıçaklayarak öldüren Ayşenur Yılmaz kasten yaralamadan 8 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Üye kadın hakim ise tahliyesini istedi.

Nişanlısını öldüren Ayşenur’a 8 yıl hapis

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Ayşenur Yılmaz (23) ile taraf avukatları katıldı. Son sözü sorulan Ayşenur Yılmaz, “Kasten, bilerek bir hareketim olmadı. Öldürme gibi bir niyetim asla yoktur. Böyle bir olay olduğu için pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Ayşenur Yılmaz’a, nişanlısı Ali Ayberk Kahveci (23) ‘yi “Kasten öldürme” suçundan cezalandırılması talebiyle dava açıldığını hatırlatarak eylemin “Kasten yaralama” suçunu oluşturduğunu belirtti ve sanık Yılmaz’ı 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa iyi hal ve haksız tahrik indirimi de uygulan mahkeme heyeti, cezayı 8 yıl 9 ay hapis cezasına düşürdü ve sanık Ayşenur Yılmaz’ın da tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kadın hakimin itirazı var

Üye hakim Gamze Özdemir, karara muhalefet şerhi koydu. Üye hakim Özdemir muhalefet şerhinde şunları söyledi: Maktül ve sanık nişanlıdır ve evliliklerine kısa bir süre kalmış aralarında büyük bir gerginlik veya düşmanlık da bulunmamaktadır. Olay günü maktül, sanığın evine gelerek sanığa şiddet uygulamaya başlamış, sanık kendisine yönelmiş bu haksız saldırıdan kurtulmak amacıyla mutfağa kaçmıştır. Maktülün, sanığa mutfakta da saldırısı devam etmiştir. Sanığın savunmasına göre maktul elektrikli süpürge sapıyla kafasına vurmak istemiş ancak kolunu siper ederek kurtulmuştur. Sanığın saldırıyı önlemek amacıyla tezgahın üzerinden bıçak alarak ve böylece maktulü kendisinden uzak tutmak istemiştir. Ancak maktul saldırısına devam etmiş bu esnada sanık kendini savunma kastını aşarak maktulün ölümüne sebebiyet vermiştir. Maktülün olay yerinden sanık ve maktülün arkadaşları tarafından hastaneye götürülmüş olduğu hususları bir arada değerlendirilmesinin sanığın maktülü yaralamaya ya da öldürmeye yönelik kastından bahsedilmeyeceğini göstermektedir. Sanığın kendisini savunmak maktülün fiziksel şiddetini engellemek ve kadın erkek arasındaki güç farkını bu yolla dengelemek istemesinin olağandır. Sanığın hareketini ani bir tepki olarak gösterdiği, bu nedenle sanığın eyleminin ‘Meşru savunmada sınırın aşılmasıyla taksirle ölüme sebebiyet verme’ kapsamında değerlendirilerek cezalandırılması ve tahliyesine karar verilmesi gerektiği kanaatinde olduğumdan hükme bu yönden katılmıyorum.

Haberin Devamı