Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olabilirim? BAĞ-KUR emekli yaşı hesaplama nasıl yapılır?

Üç kurum için de emeklilik yaşı hesaplama bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Bunun için ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Ne zaman emekli olabilirim? BAĞ-KUR emekli yaşı hesaplama nasıl yapılır?

Kendini yenileyen internet teknoloji sayesinde biz vatandaşların işlemlerini daha kısa bir süre de yapmayı amaçlayan e-Devlet sanal ortamda hizmet vermeye devam etmektedir. Aklınıza gelebilecek olan her türlü ortamda bu sistemi kullanabilir, hatta ve hatta istediğiniz her saatte hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Bu hizmet sayesinde işlemlerinizin yapılabilmesi için bir saat sınırlaması verilmemiş olacaktır. Aynı zamanda biz vatandaşlar olarak çok kısa bir zamanda her türlü alandaki kamusal işlemlerimizi yapabilme fırsatına sahip oluyoruz. Eskisi gibi artık mesai saatlerini kaçırmayayım işlemim ertesi güne kalmasın gibi düşüncelere kapılmanıza hiç ama hiç gerek yok. Sizlerin yapması gereken tek şey internete erişim sağlamak olacaktır. Onun dışında isterseniz gecenin bir yarısı, isterseniz de sabahın bir vakti bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sizler çok kısa bir zamanınızı yapacak olduğunuz işleme ayırdığınız takdirde gerisi çok kolay olacaktır. Zaten günümüzde internet sistemine eğilim çok fazladır. Hele ki kamu alanında ki işlemleri böylesine azaltan bir uygulamayı kullanan birey sayısı da her geçen gün artar. Çünkü e-Devlet sistemini en çok, en yoğun ve en sık olarak kullanan vatandaşların büyük bir çoğunluğu öğrenci kesiminden oluşmaktadır. Yeni yetişen nesil teknolojik gelişmelere daha açık, bu kapsamda ki gelişmelere adaptasyonunu daha kısa bir süre içinde tamamladığı için genç nüfusun bu sistemi kullanması beklenilen bir durumdur. Gelecek nesil geçmişlere bu tür gelişmeleri aktaracağı için günümüzde teknolojik gelişmelerin ardı arkası hiç kesilmez. Biz vatandaşlar olarak her türlü ihtiyacımızı yapabildiğimiz sanal ortam gelecek nesillere bir miras olarak adlandırılabilir. Gelişen internet teknolojisinin bu denli kullanan vatandaşların farkında olan kurumlar her geçen gün kamusal işlemlere kapısını açan yani bu doğrultuda hizmet veren kuruluşlarında sayısı büyük artışa geçer. Bu artış ülkemizin gelişmesine hızlı bir şekilde ilerlemesinde büyük katı sağlar. Biz vatandaşların kullanmasını etkileyen bu yeniliklere her geçen gün bir yenisi eklenmiştir. Bunlara örnek vermemiz gerekirse bu sayı her geçen gün hiç durmadan büyük bir artışa çıkar.

Haberin Devamı

Son zamanlarda ise e-Devleti kullanan kuruluşların arttığı bu dönemde hedef kitlenin artması için bir başka işlem sistemde yapılmaktadır. Ne zaman emekli olurum, erken emeklilik uygulaması sayesinde vatandaşların interneti kullanan yaş oranın değişmesine yol açmıştır. Artık bu ve buna benzer işlemlerle interneti kullanan bireylerin yaş aralığı çoğalmış daha geniş kitlelerin interneti kullanması sağlanmıştır. Böylece yediden yetmişe interneti kullanan birey sayısı artmıştır. En rövanşta olan ne zaman emekli olurum uygulaması da yine aynı şekilde e-Devlet dijital hizmeti üzerinden verilmektedir. Biz vatandaşlar olarak emeklilik zamanımızı, yaşımızı, ne kadar gün emekli olacağımıza vakit kaldığını merak ederiz.

Haberin Devamı

Bu nedenle de kişilerin ilgi ve meraklarını da gideren sanal ortamda ki uygulamaları çok kolay bir şekilde kullanabiliriz. En yakınınızda bulunan bir merkez PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile gittiğiniz takdirde sizler büyük bit kolaylıkla sisteme giriş yapmak için kullanacak olduğunuz şifreyi temin edebilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak bir e-Devlet şifresi almanız gerekir. Sonrasında ise yapacak olduğunuz işlemler çocuk oyuncağı denecek derecede küçük ve basittir. Bu nedenle sizlerde bu sorunun cevabını dijital ortamda bulabilirsiniz. PTT şubelerinden almış olduğunuz bu şifre ile e-Devlete girişinizi T.C kimlik numaranız ile gerçekleştiriniz. Sonrasında ise ekrana e-Devlet resmi sayfası gelecektir. Bu sayfada yer alan hizmetler bölümünden ‘’Ne Zaman Emekli Olurum, Erken Emeklilik ‘’ alt başlığına tıklamanız gerekir. Ardından açılacak olan sayfada doldurmanız gereken isim, soy isim, doğum yılı ve yeri gibi kendi kişisel kimlik bilgilerinizin yer aldığı bölümü doldurduktan sonra sağlık güvencenizin olduğu kurumu seçip işe başladığınız tarihi, sigortayı yatırmaya başladığınız tarihi sisteme girdikten kısa bir süre sonra işleminizi gerçekleştirecek olduğunuz sorgula butonuna tıklandığınız takdirde ne zaman emekli olacağınıza dair her türlü ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üstelik sadece bu konuda değil aynı zamanda aynı işlemi erken emeklilik içinde yapabilirsiniz. Erken emekli olabilmek için sağlık sigortası tarafından istenen bazı hususlar vardır. Sizlerde bu hususları öğrenebilmek için erken emeklilik uygulamasından kolayca öğrenebilirsiniz. İnternet sistemi sayesinde bu şekilde merak ettiğiniz en ufak şeylerin bile en detaylı biçimde karşılığını alabilirsiniz.