Gazete Vatan Logo

Milyonlarca çalışana kötü haber!

Kıdem tazminatına bakan yorumu: Buyrun böyle devam edin!

Milyonlarca çalışana kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, uzun süredir devam eden kıdem tazminatında yeni sistemle ilgili uzlaşma arayışına noktayı koydu. Çelik, “İşçi de, işveren de kıdem tazminatında mevcut sistemin devam etmesini istiyor. Eskiden işçi kıdem tazminatında fona karşıydı, şimdi işveren de uyandı, o da karşı çıkıyor. ‘Daha önce 1 milyon kişiye kıdem öderken, yeni sistemle 11 milyon insana daha neden ödeyeyim’ diyor. ‘Mevcut sistem devam etsin’ diyor. O zaman buyrun devam etsin” diye konuştu. Kendilerinin uzlaşma olmadan adım atmayacağını ve kesinlikle bir uzlaşma aradıklarını belirten Çelik, “Garip olan işçi de böyle devam etsin istiyor. Bu noktada işçi, işveren birleşiyor. Benim izlenimim bu” ifadelerini kullandı.
Milyonlarca çalışana kötü haber
Her türlü öneri değerlendirildi

Ekonomi yönetiminin kıdem tazminatı hesabına devletin de destek vermesini öngören yeni çalışması tartışılırken, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’den kritik bir açıklama geldi. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Çelik, “Bugüne kadar her türlü öneriye açık olduğumuzu defalarca belirttik. Bizim arkadaşlarımız da çok sayıda çalışma yaptı, öneri getirdi. Bunların hiçbirisi resmi çalışmamız değildi. Üzerinde taraflarla beraber çalışılacak önerilerdi. Bireysel fon hesabına çevrilecek kıdem tazminatı için devlet katkısı konusu da dahil her türlü konuda öneri getirdik. Ancak fon kelimesi rahatsızlık yaratıyor. Belki de buna ‘bireysel hesap’ demeliydik” dedi.

Bakan Çelik, işçi, işveren ve hükümeti bir araya getirecek Üçlü Danışma Kurulu toplantısı hakkında da bilgi verdi. Bugüne kadar kıdem tazminatı, esneklik, taşeron işçilik konusunda yapılan çalışmaları değerlendirecek olan Üçlü Danışma Kurulunun ne zaman olacağı sorusuna Çelik, “Bir hafta işimiz var. Sonraki hafta çağıracağım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı