Gazete Vatan Logo

Medine'de ölenler arasında Türk var mı?

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde umrecilerin konakladığı bir otelde, dün çıkan yangında hayatını kaybedenler arasında "Türk vatandaşının bulunmadığının kesinleştiğini" bildirildi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Medine yetkililerinden Çelebi Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet'in Medine Sorumlusu Nevzat Ünal başkanlığında oluşturulan bir heyetin, olayın ardından bugün sabaha kadar, Medine hastanelerini ve morglarını gezdiğini, bu çerçevede olayda hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşınını bulunmadığının kesinleştirildiğini kaydetti.



Yangının yaşandığı otelde 2 Türk kafilesinin de kaldığını aktaran Akkurt, olay esnasında kentteki çeşitli mekanları ziyaret eden Türklerin yangına yakalanmadıklarını ifade etti.

Öte yandan olayda yaralananların sayısının 141 olduğu ve bu kişilerden birinin Türk vatandaşı olduğu belirtildi. Akkurt, yangında gazdan zehirlenen Türk vatandaşının Medine'de tedavisinin devam ettiğini ve hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer de yangında hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun Mısırlı olduğunu, Tunus'un Cidde Başkonsolosu'yla yaptığı görüşmede de 2 Tunus vatandaşının yaşamını yitirdiğini öğrendiğini belirtti.


Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki İşrak el-Medine otelinde dün meydana gelen yangında ölen ve yaralananlar olmuştu

Haberin Devamı