Gazete Vatan Logo

‘Mafya hesaplaşması’nda 3 kişi tutuklandı

Saral grubuna yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen Sedat Şahin’in grubundan 3 kişi tutuklanırken, oğlu ve yeğenine yurt dışı yasağı konuldu

‘Mafya hesaplaşması’nda 3 kişi tutuklandı

SEDAT Şahin ve grubuna yönelik Cuma günü yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 19 kişi’den 11’i dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Sedat Şahin’in oğlu olduğunu söyleyen şüphelilerden Erkan Şahin, Yüksek öğrenim görmüş bir insanım. Babam da beni yasa dışı işlerden uzak tutmuştur. Zaten birçok hastalığım var.

Tutuklama talebi

Tedavi görmekteyim. Ben Saral Ailesi ile ilgili eyleme yönelik bir çalışma yapıldığına dair bilgi sahibi değilim” dedi. Gözaltına alınan diğer şüpheliler de Saral grubuna yönelik bir saldırı hazırlığı içinde olmadıklarını söylediler. 8. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerden Erkan Şahin ve Mehmet Şahin’in suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütü yönetmek suçundan tutuklanmalarının talep edildiğini belirterek bu suçun katalog suçlardan olduğunu, Vedat Şahin ve Ferdi Topal’ın öldürülmesine ilişkin dosyada elde edilen istihbari, teknik deliller ve ihbar tutanakları üzerine yapılan aramada ele geçirilen silahların vahim nitelikte olduğunu belirtti. Olayda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir delillerin bulunduğunu belirten hakimlik, “Ancak sorgu sırasında gözlemlenen şüphelilerin sağlık durumu ve avukatları tarafından sunulan sağlık rapor ve belgeleri dikkate alınaraktutuklama taleplerinin reddine karar verildi” denildi.

Haberin Devamı

Sedat Şahin aranıyor

Hakimlik iki şüpheli hakkında tutuklama talebini reddederek yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve haftada bir adresine en yakın karakola imza atmalarına karar verdi. Şüphelilerden Mustafa Tuna Gülümsel, Serkan Durna ve Volkan Aykaç’ın ise tutuklanmalarına karar verildi. Sedat Şahin’in ise arandığı öğrenildi.

Silahlar ve kartal pençesi

Sedat Şahin ve grubuna yönelik Samsun ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 20 adreste ve çeşitli otomobillerde arama yaptı. Aramalarda ele geçirilen 2 kalaşnikof, 13 tabanca, 2 çelik yelek, otomatik tabanca, pompalı tüfek, sahte polis kimliği ve 10 gram uyuşturucu madde Vatan Caddesi’nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Organize Şube Müdürlüğü’nde sergilendi. Fondaki kartal dikkat çekti.

Haberin Devamı