Gazete Vatan Logo

Kreş ve anaokulları ne zaman açılacak? Okullar ne zaman açılacak?

Corona virüs ile mücadelede alınan tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesi ile gündeme gelen normalleşme takvimi uygulamaya konuldu. Bu süreçte pek çok özel işyeri de esnek çalışma sürecini sonlandırmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okullar ne zaman açılacak sorusuna verdiği yanıtın ardından çalışan anne babalar da anaokulları ve kreşlerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, kreş ve anaokulları ne zaman açılacak? Anaokulları ve kreşlerin açılacağı tarih belli oldu mu? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kreş ve anaokulları ne zaman açılacak? Okullar ne zaman açılacak?

Corona virüs sonrası normalleşme takvimi devreye girdi. Alınan tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesi gündemde. Bazı işyerlerinin normalleşme adımları kapsamında açılmasıyla birlikte okulların ne zaman açılacağı sorusunu gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların ne zaman açılacağı ile ilgili açıklamasının ardından çalışan anne babalar da anaokulu ve kreşlerin açılacağı tarihi araştırıyor. Peki, kreş ve anaokulları ne zaman açılacak? Anaokulları ve kreşlerin açılacağı tarih belli oldu mu? İşte anaokul ve kreşlerin açılacağı tarih ile ilgili merak edilenler...

Corona virüsle mücadele kapsamında virüsün yayılımını engellemek amacıyla okullar kapatılmıştı. Yapılan planlama ile eğitimin yarım kalmaması için evden eğitim uygulamasına geçilmişti. Alınan tedbirlerin esnetilmesi çalışmaları kapsamında uygulamaya konulan normalleşme takvimi pek çok kişi için merak konusu oldu. Normalleşme sürecinde anne ve babaların işe dönüşü, esnek çalışma uygulamalarının bazı işyerlerinde sona ermesiyle birlikte okulların ne zaman açılacağı da gündem olurken çalışan anne ve babalar için de kreş ve anaokullarının açılacağı tarih araştırılıyor.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere gündüz bakımevleri ve özel kreşler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına, anaokulları ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hizmet veriyor.

GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ VE KREŞLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, özel kreş, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerini, 16 Mart'tan itibaren tatil ilan edildiğini duyurmuştu. Kreşlerin ve gündüz bakımevlerinin ne zaman açılacağına ilişkin şu ana kadar yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? ANAOKULLARI AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağı ile ilgili soruya yanıt verdi.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır. Okulların açılması demek 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması ve her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek.

Haberin Devamı

Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek önkoşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şuan tek cevabı var: 'Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulamaya şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek."