Gazete Vatan Logo

‘Kamuoyu da kaza olduğuna inanmıyor’

Kahveci'nin oğlu kazada parmağı olduğu iddia edilen ismin Venezuela’ya kaçırıldığı iddiasında bulundu

‘Kamuoyu da kaza olduğuna inanmıyor’

Adnan Kahveci’nin yaşamını yitirdiği kazadan kurtulan tek isim olan oğlu Cihan Kahveci kazada parmağı olduğu iddia edilen ismin Venezuela’ya kaçırıldığı iddiasında bulundu

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun iddialarının ardından Adnan Kahveci’nin trafik kazasından sağ olarak kurtulan oğlu Cihan Kahveci’den bir başka iddia geldi. Kahveci, otoyol ihalelerinin ünlü firması Astaldi’de çalışan ve kazada parmağı olduğu ileri sürülen Gerthart Lehman isimli proje mühendisinin Venezuela’ya kaçırıldığı bilgisinin kendilerine geldiğini söyledi. VATAN’a konuşan Kahveci, “Olay tam olarak araştırılmadı. Biz aile olarak kazaydı veya değildi demedik ama kamuoyu kaza olduğuna inanmadı” dedi.

Cihan Kahveci, Kuzu’nun iddialarıyla ilgili olarak, “Öyle bir şey olmuştu. Söz konusu İtalyan firmanın proje mühendisi Venezuela’ya kaçırıldı. Zaman aşımından faydalanıp kendisini kurtardı” dedi. Bu bilginin kendilerinde de olduğunu belirten Kahveci, “Bizim aile olarak bu olayı soruşturacak gücümüz yok. Ancak devlet kanalıyla gelen tüm sorulara cevap vermeye hazırız” ifadesini kullandı.

‘Kamuoyu da kaza olduğuna inanmıyor’

“Bugüne kadar aile olarak ‘kazadır’ veya ‘kaza değildir’ demedik. Ama kamuoyu kaza olduğuna inanmadı” diyen Kahveci, söz konusu şahısla ilgili araştırma yapılıp yapılmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

“Tam olarak araştırılmadı. Ama dediğim gibi kamuoyu bunun kaza olduğuna inanmıyor. Bu devlet kanalıyla soruşturulması gereken bir konu. Bizim bunu araştıracak gücümüz yok.”

Devlet getirir

Kahveci, “Devlet söz ettiğiniz mühendisi Türkiye’ye getirebilecek güce sahip mi sizce?” sorusunu ise, “Tabii ki sahip. Ama dediğim gibi bu araştırmanın, soruşturmanın devlet kanalıyla yapılması gerekiyor. Bize devlet kanalıyla gelen her soruyu yanıtlamaya hazırız” diye konuştu.

“Orijinal Özal babamdı”

Cihan Kahveci bir başka soru üzerine de, “Rahmetli babam kritik bir isimdi. Orijinal Özal babamdı diyebilirim. Özal’ın gerçekleştirdiği bir çok projenin sahibi rahmetli babamdı. O projeler Özal imzasıyla çıkıyordu” ifadesini kullandı.

“Siz Turgut Özal’ın ölümünü şüpheli buldunuz mu?” sorusunu da Cihan Kahveci, “Bugüne kadar ciddi ciddi konuşulmuyordu ama ailenin ortaya attığı iddialar son derece ciddi görünüyor” yanıtını verdi.

Adres Latin Amerika

Türkiye’de önemli otoyol ihalelerine imza atan Astaldi’de çalışan Gerhardt Lehman isimli bir şahsın kazada parmağı olduğu ve daha sonra yurtdışına kaçırıldığı iddiaları, aile yakınları tarafından gündeme getirilmişti. Kazadan kurtulan tek isim olan Cihan Kahveci adres olarak Amerika kıtasındaki Venezuela’yı gösterirken Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da yine aynı kıtada yer alan Honduras’ı işaret etti.

Cihan Kahveci bir röportajında, “Kazadan sonra Astaldi’nin projeden sorumlu mühendisi Venezuela’ya tayin edildi. Bu ülkeyle suçluların iadesi ile ilgili anlaşma yok. Kaçtı gitti ve konu kapandı. Astaldi ile ilgili soru işareti var benim kafamda” ifadesini kullanmıştı.

Kahveci, kaçan mühendisin Türkiye’ye getirilip yargılanmasını istediğini de dile getirmişti.

Haberin Devamı