Gazete Vatan Logo

İzmir'de patlama: İki şehit var

İzmir'de Adliyenin C kapısının önünde patlama bir gerçekleşti. Patlamayı gerçekleştiren 3 teröristten 2'si etkisiz hale getirildi. 1 terörist ise didik didik aranıyor. Patlama sonucunda ise 1 polis, 1 adliye çalışanı şehit oldu.

İzmir'de patlama: İki şehit var

İzmir'de saat 16:00 sıralarında gerçekleşen patlama sonrası çıkan çatışmada polis memuru Fethi Sekin şehit oldu, adliyede katip olarak çalışan Musa Can da hayatını kaybetti. Patlama sonrası teröristlerden biri öldü. Sağ kurtulan terörist ise patlama sonrası çıkan çatışmada öldürüldü. 3. terörist ise aranıyor... Saldırı ve çatışmanın ardından Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgede titiz bir çalışma yürüttü. Ekipler, terör örgütü üyelerinden ele geçirilen silah, mühimmat ve patlamada kullanılan otomobil ile saldırganlara ait ikinci araçta incelemelerde bulundu.

TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

DHA'nın geçtiği son bilgilere göre bombalı araç patlatıldı. Patlama sonrası teröristlerden biri öldü. Sağ kurtulan terörist ise patlama sonrası çıkan çatışmada öldürüldü. 3. terörist ise aranıyor...

Patlama sonrası son dakika açıklamalarının da ardı arkası kesilmedi. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan başta olmaz üzere Başbakan Binali Yıldırım saldırıyı kınadı. Erdoğan mesajında, "Terörün milletimizi korkutma, devleti yıldırma ve toplumu kutuplaştırma girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

İLK RESMİ AÇIKLAMA: 2 ŞEHİT

İzmir'deki terör saldırısında, 1 polis memuru ve 1 adliye çalışanı şehit düştü. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı açıklamada, Bayraklı ilçesindeki adliye binası önüne yaklaşan bomba yüklü aracın polis tarafından durdurulmak istendiğini, bunun üzerine araçtan inen teröristlerin kaçtığını söyledi. Vali teröristlerin üzerinden 8 el bombası çıktığını söyledi. Vali Ayyıldız "Elde olan verilere göre terör örgütü PKK" dedi.

İzmir Baro Başkanı o paylaşımı hatırlattı İzmir Baro Başkanı o paylaşımı hatırlattı Teröristlerin bıraktığı araçta patlama meydana geldiğini ifade eden Ayyıldız, çıkan çatışmada 2 teröristin ölü ele geçirildiğini kaydetti. Patlamada 3'ü polis, 4'ü sivil 7 kişinin yaralandığını söyleyen Vali Ayyıldız, "Bayraklı'daki patlama sonucu 1'i polis, 1'i adliye çalışanı 2 kişi şehit oldu." dedi.

Öte yandan, Bayraklı ilçesindeki adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önündeki terör saldırısının ardından adliye çevresinde ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Vali Ayyıldız'ın açıklamasına göre çevrede tespit edilen teröristlere ait olduğu düşünülen bir şüpheli araç kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki terör saldırısıyla ilgili, "Terörün milletimizi korkutma, devleti yıldırma ve toplumu kutuplaştırma girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz." dedi. Erdoğan, "Büyük bir faciayı önleyen şehit polisimize ve hayatını kaybeden katibimize Allah'tan rahmet diliyorum" açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN KINADI

Saldırıyı kınayan Başbakan Binali Yıldırım, şehit polis memuru Fethi Sekin'in kahramanlığını takdir etti: İstiklal ruhumuzun sembol şehirlerinden İzmir’de, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alarak gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Bu saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir.

Ülkemiz; birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir.

İzmir, istiklal mücadelemizde düşmanın denize döküldüğü yerdir. Tüm inancımla ifade ediyorum ki; dün, düşmanın denize döküldüğü yerde, bugün kardeşliğimizi bozmaya çalışan alçak terör örgütlerini aynı akıbet beklemektedir. Bu saldırıda şehit düşen polis memurumuz ve adliye görevlimize Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Haberin Devamı

-->

GİRİŞ-ÇIKIŞ DURDURULDU

İzmir Baro Başkanı'nın canlı yayında yaptığı açıklamaya göre; Olayın gerçekleştiği saatlerde adliye içinde hareketlilik yaşandı ve giriş- çıkışlar durduruldu.

-->

"1 TERÖRİSTİN CANSIZ ŞEKİLDE YATTIĞINI GÖRÜYORUZ"

Doğan Haber Ajansı muhabiri, adliyenin önünde hakim ve savcıların girme yetkisinin olduğu ve dışarıdan polislerin bulunduğu alanın giriş kapısının olduğu yerde bombalı saldırı oladuğu söylenen bir patlama gerçekleşti. Çevredeki çok sayıda araçta hasar var. 3 yaralı olduğunu söyleyebiliriz, henüz belli değil. Tamamen parçalanmış bir araç var. Yerde bir teröristin yattığını görüyorum gözlemliyoruz. Üzerinde ikinci bir bomba olabileceği ihtimaline karşın güvenlik önlemleri arttırıldı.

Haberin Devamı

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK'ten yapılan açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın kısıtlaması getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bu hüküm çerçevesinde bugün İzmir'de meydana gelen patlamaya yönelik olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın kısıtlaması getirildiği ifade edildi.

Geçici yayın kısıtlamasının, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsadığı kaydedildi.

İŞTE BÖLGEDEN GELEN İLK FOTOĞRAF: