Gazete Vatan Logo

'Hoca Efendi’ye yanlış bilgi verilmiş'

AKP MYK yaklaşık 4 saat sürdü

AK Parti MYK’nın Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen önceki günkü toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ana gündem başlıklarından birini “dershaneler” konusu oluşturdu. Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı üyeler, “Bu tartışma nereden çıktı?” sorusunu yöneltince Başbakan Erdoğan çalışmalar hakkında bilgi verdi. MEB’in çalışmaları kapsamında 10 civarında taslak hazırladığını kaydeden Erdoğan, “Netleşmiş bir hükümet tasarısı söz konusu değil. Etüt merkezlerinin, eğitim merkezlerinin kapatılması diye bir şey yok. Ücretsiz olanların kapatılması söz konusu değil. Çıkan haberler tamamen yanlış istihbarattan kaynaklı. Bu taslakla ilgili bakanlıklar görüşlerini ifade edecek, taraflarla görüşülecek, sonunda Başbakanlık’ta değerlendirilecek” dedi.

‘Bilgi kirliliği yaratıldı’

Konuşmasında konuya ilişkin yanlış haber veren gazete ve köşe yazarlarına da tepki gösterdiği belirtilen Erdoğan’ın “Olmayan bir şey üzerinden yaygara kopartılması, bilgi kirliliği yaratılması rahatsız edici” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Bazı MYK üyeleri ise “Bu sert eleştiri ve çıkışların sebebi, yaklaşan yerel seçim öncesi acaba AK Parti’nin oy kaygısıyla bunu durdurmasını sağlayabilir miyiz?’ tüm yaygara buna yönelik” değerlendirmesinde bulundu.

MYK üyeleri, dershanelerle ilgili düzenlemenin bazı yazarlar ve medya kuruluşları tarafından “AK Parti’nin Cemaati batırma planı” gibi yansıtıldığını söylerken, Fethullah Gülen’in son açıklamaları için de “Belli ki Hoca Efendi‘ye de yanlış bilgi verilmiştir” değerlendirmesi yapıldı.

Haberin Devamı