Gazete Vatan Logo

Hatay'da Suriye'ye ait savaş uçağı düştü!

Hatay'da Suriye'ye ait savaş uçağı düştü. Uçağın enkazına ulaşıldı. Paraşütle atlayan pilot 9 saatlik çalışmanın ardından enkaza 500 metre uzaklıkta bulundu.

Hatay'da Suriye'ye ait savaş uçağı düştü!

Suriye'de İdlib'in Kuzeyinde bir MİG 21 savaş uçağı düştü.
Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.
Muhalif askeri grup Ahraru’ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açıklamada, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü.” dedi.

PİLOT HASTANEYE KALDIRILDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ait savaş uçağından paraşütle atlayan pilot bulunarak, hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, savaş uçağın düşmesinin ardından, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda paraşütle atladığı belirlenen pilotun bulunabilmesi için havadan ve karadan arama çalışması yapıldı.

Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı çalışmada, Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi mevkisinde pilotun paraşütünün bulunması üzerine, çalışmalar bu alanda yoğunlaştırıldı.

Yağış nedeniyle bölgenin çamurlu olması ve pilotun ayak izlerinin kaybolması çalışmaları güçleştirdi.

Pilotun yüksek yerlere çıkarak, telsiz bağlantısı kurabileceğini değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara ağırlık verdi.

Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu.

Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ve ismi henüz belirtilmeyen pilot, ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Uçağın tek kişilik olduğu ve başka pilot bulunmadığı, bölgedeki arama tarama çalışmalarının sonlandırıldığı kaydedildi.

PARAŞÜT PARÇALARINA ULAŞILDI
Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Yaylacık Mahallesi yakınlarına düşen Suriye rejimine ait savaş uçağının pilotlarını arama çalışmaları sürüyor. Pilotların, paraşütle sınıra sıfır noktadaki Altınözü İlçesi Fatikli Mahallesi kırsalına indiği ihbarı üzerine jandarma, aramaları bu bölgede yoğunlaştırdı. Yapılan aramalarda, pilotlara ait olduğu tahmin edilen paraşüt parçaları bulundu.
BAŞBAKAN AÇIKLADI: SURİYE REJİMİNE AİT SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
Başbakan Yıldırım Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Yıldıırm, uçağın tam olarak nereye düştüğünün araştırıldığını aktarırken, "Düşme nedeni konusunda henüz netlik yok. Ama orada hava şartlarının olumsuz olduğu bildirildi" dedi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı açıklamada, "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz." dedi.
Ata, olayın ilk dakikalarında "Bugün valiliğimize yapılan bir ihbarda Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik bilgi ulaştı. Bunun üzerine jandarma, emniyet, AFAD ekiplerimiz, yaptığı çalışmalarda henüz uçağının enkazına ulaşılamadı. Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz. Bulgular onu gösteriyor." açıklamasını yapmıştı.
BAKAN IŞIK: SURİYE REJİMİNE AİT BİR SAVAŞ UÇAĞI
Bakan Fikri Işık muhalifler tarafından vurulan Suriye rejimine ait bir savaş uçağının düştüğünü açıkladı.
Görgü tanığı olayı anlattı
Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına Suriye'ye ait olduğu değerlendirilen uçağın düşüşünü gören 55 yaşındaki Süphan Polat, "Akşam saatlerinde evimde oturuyordum, uçak sesi duydum. Bir şey olduğunu anladım. Baktım, uçağın ok gibi yere saplandığını gördüm, 5 dakika sürmedi duman çıktı." dedi.
Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin önünün açıklık bir alan olduğunu, bundan dolayı uçağın düştüğünü net olarak gördüğünü anlattı.
Dumanları görmesi üzerine apar topar uçağın düştüğü yere gittiğini anlatan Polat, "Baktım 3 yerde ateş vardı. Bölgedeki ağaçlar biçilmişti. Uçağa ait mühimmat oraya düşmüştü. Diğer bölgede ise kokpit vardı. Yaralı var mı diye baktık. Ancak patlamalar olur diye çekindik. Derken jandarma ve sağlık görevlileri geldi, bizi uzaklaştırdı. Orada pilotlar yoktu." diye konuştu.
Adem Yurman da bölgede 18.30-19.00 saatlerinde bir patlama sesi duyulduğunu dile getirdi.
Uçak düştüğünü öğrendikten sonra bölgeye gittiklerini anlatan Yurman, "Uçağın enkazına gittik, parçaları ve bombaları vardı, silahları dağılmıştı. Biz de yaklaşmadık. Düştüğü anda sadece bir patlama sesi geldi, ondan sonra bir patlama olmadı." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı