Gazete Vatan Logo

Hafta sonu İETT, metro, metrobüs ve vapurlar çalışacak mı? Sokağa çıkma yasağında çalışacak İETT, metro, metrobüs ve vapur saatleri

8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin illere genelge gönderdi. Bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında çalışacak iş yerleri de belli oldu. Sokağa çıkma kısıtlamasında genelgede belirtilen açık olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda yönetici, görevli veya çalışanları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, metro ve vapurların çalışıp çalışmayacağını merak ediyor. Sıklıkla yarın İETT, metro ve vapurlar çalışacak mı sorusu araştırılıyor. Peki, Hafta sonu İETT, metro ve vapurlar çalışacak mı? İşte İETT, metro ve vapur saatleri...

Hafta sonu İETT, metro, metrobüs ve vapurlar çalışacak mı? Sokağa çıkma yasağında çalışacak İETT, metro, metrobüs ve vapur saatleri

Bu gece yarısından sonra başlayacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili pek çok kişi hafta sonu sokağa çıkma yasağının detaylarını merak ediyor. 8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından illere genelge gönderildi. Buna göre genelgede açık olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar belirlendi. Açık olacak bu yerlerin yönetici, görevli veya çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Çalışmalarına hafta sonu devam edecekler için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İETT, metro ve vapur saatleri ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Hafta sonu İETT, metro ve vapurlar çalışacak mı? İşte İETT, metro ve vapur saatleri...

İETT OTOBÜSLERİ, METROBÜS, METRO VE VAPURLAR ÇALIŞACAK MI?

İBB, sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceği bu hafta sonu yaklaşık 17 bin personeliyle İstanbul’a hizmet vermeyi sürdürecek. Otobüs, metro ve vapur seferleri sabah ve akşam saatlerinde yapılacak.

İETT Otobüleri sefer saatleri:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre hafta sonu İETT; sabah saat 07:00-10:00, akşam ise 17:00-20:00 saatleri arasında 495 hatta 8 bin 609 otobüs seferi gerçekleştirecek. Metrobüs hattında, sabah saat 06:00-10:00, akşam 16:00-20:00 saatleri arasında Metrobüs hattında 3 dakika arayla seferler düzenlenecek. Hatta 10-16 saatleri arası ise 10 dakika aralıkla seferler devam edecek.

Haberin Devamı

Metro seferleri saatleri

İBB, toplu ulaşımda soysa mesafe kuralının rahat bir şekilde uygulanması için hafta sonu raylı sistem ve vapur seferleri de düzenleyecek. METRO AŞ’nin işlettiği hatlarda doluk oranı yüzde 25’in üstüne çıkmayacak şekilde planlama yapıldı.

Hafta sonu; M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metrosu, M1B Yenikapı-Kirazlı Metrosu, M2 Yenikapı-Hacıosman Metrosu, M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir Metrosu, M4 Kadıköy-Tavşantepe Metrosu, M5 Üsküdar-Çekmeköy Metrosu, T1 Kabataş-Bağcılar Tamvayı, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı hizmet verecek. Seferler, 07:00-10:00 ve akşam 17:00-20:00 saatleri arasında 30 dakikada bir düzenlenecek.

Haberin Devamı

Tramvay ve füniküler seferleri saatleri

M6 Etiler-Hisarüstü Metro Hattı, sokağa çıkma yasağı boyunca çalışmayacak, 20 Nisan Pazartesi’den itibaren tekrar seferlere başlayacak. Pierloti ve Maslak teleferik hatları ile T3 Moda Nostaljik Tramvayı ve F1 Taksim Kabataş Füniküleri, salgın tedbirleri kapsamında alınan kararla durdurulmuştu.

Vapur seferleri saatleri

ŞEHİR HATLARI AŞ de Üsküdar-Karaköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Kabataş-Adalar, Bostancı-Adalar, İstinye-Çubuklu olmak üzere toplam 6 hatta sabah ve akşam saatleri arasında hizmet verecek. İki gün boyunca toplam 24 gemi ile 15 iskelede 170 sefer yapılacak ve 298 personel çalışacak. Denizde sefer saatleri, www.sehirhatlari.istanbul adresinde öğrenilebilecek.

TALEP EDEN HASTANELERE OTOBÜS TAHSİSİ
İBB, İstanbul'da bulunan 238 hastane ile irtibat kurarak hafta sonu personelleri için servis otobüsü tahsisi talebinde bulunanlara da hizmet verecek. Bu kapsamda 9 Mayıs Cumartesi günü 37 hastaneye, 10 Mayıs Pazar günü ise 33 hastaneye otobüs tahsis edilerek, toplam 70 araçla servis hizmeti sağlanacak. Sefer saatleri www.iett.istanbul adresinden öğrenilebilecek.

Haberin Devamı