Gazete Vatan Logo

Haberler peş peşe geliyor! Orman yangınları...

Çanakkale, Hatay ve İzmir'den yangın haberleri geliyor. Ormanlık alanda çıkan yangınlara ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor.

Haberler peş peşe geliyor! Orman yangınları...

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Kızıldam köyü yakınlarındaki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ederken, gökyüzüne yükselen dumanlar, 30 kilometre mesafedeki ilçe merkezinden de görüldü.

Yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İZMİR'DE ORMANLIK ALANDA YANGIN
İzmir'in Balçova ilçesinde Teleferik üstündeki ormanlık bölgede, saat 16.00 sıralarında orman yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangında söndürme çalışması sürüyor.
Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopterle havadan, 25 arazöz ve 8 dozerle karadan çalışma yapılıyor. Ayrıca söndürme çalışmalarına destek vermek için 4 helikopterin daha bölgeye hareket ettiği belirtildi.
HATAY'DA ORMAN YANGINI
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Amanos Dağı eteklerinde bulunan ormanlık alanda, farklı birkaç noktada yangın çıktı.
Serinyol Mahallesi’nde Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü’ne yakın bölgedeki ormanlık alanda, 4-5 ayrı noktada, henüz bilinmeyen nedenlerle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili olan yangına 4 helikopter, 1 uçak ile 20 arazöz, 2 dozer ve 10 su tankı ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, 4-5 ayrı noktada başlayan ve 10 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü, şimdilik yerleşim alanları için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Haberin Devamı