Gazete Vatan Logo

Feyzioğlu kürsüde!

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın konuşmasından sonra kürsüye Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu çıktı.

Feyzioğlu kürsüden hukukçulara seslendi. Feyzioğlu konuşmasından; "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bölgemiz kan gölüne dönmüş durumda. Mezhep savaşları almış başını gitmişken, mezhebi, dini ya da ırkı gerekçe gösterilerek insanlar katledilir, ırzına geçilir, köle yapılır, açlığa, susuzluğa, kavurucu sıcağa dünyanın gözü önünde terk edilirken, barıştan söz etmek ne kadar zor. Yine de umudumuzu yitirmeyecek, barış için mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

YARGITAY BAŞKANI: YARGI MENSUPLARI POLEMİĞE ZORLANMAMALI

Yargıtay Başkanı Ali Alkan adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada; "Yargıtay Kanunu ve HSYK Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile, yargıya müdahale girişimleri, sorunları çözmekten çok, arttıracak niteliktedir" dedi.

Alkan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Yargıtay Kanunu ve HSYK Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile, yargıya müdahale girişimleri, sorunları çözmekten çok, arttıracak niteliktedir.* Yargı bağımsızlığına müdahale niteliği taşıyan konularda yargının susmasını beklemek, ancak demokrasiye, kuvvetler ayrılığına, hukukun üstünlüğüne gerçek anlamda bağlılığın yaşandığı ortamda haklılık kazanabilir.

Haberin Devamı

* Hakimlerin siyasallaşması, siyasallaştırılmak istenmesi veya siyasete konu yapılması, görevlerine yansıtmadıkları bireysel görüşlerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutulması hukuk devletinde kabul edilmez

* Yargı mensupları polemiğe zorlanmamalıdır.

* İfade özgürlüğü sağlıklı işleyiş için sigortadır. İfade özgürlüğü iktidarı denetlemenin en önemli araçlarından birisidir

* Yasaların Anayasa'ya uygun olmaması tehlikelidir.

* Başta ilk derece mahkemelerinde görev yapanlar olmak üzere tüm meslektaşlarıma sesleniyorum. Hakim ve savcı olmak bizim için en büyük onur ve şeref kaynağıdır. Hiçbir makama, unvana ve göreve tamah ve tenezzül etmeyiniz. Yargının hepimizin bildiği iç sorunlarını kendi içinizde, kendiniz çözünüz. Görevinize ve temsilinize müdahale ettirmeyiniz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILMIYOR

Mayıs ayında gerçekleştirilen Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde, dönemin Başbakanı Erdoğan, TBB Başkanı Feyzioğlu’nun “uzun ve siyasi” konuştuğunu belirterek tepki göstermiş ve salonu terk etmişti. Daha sonra “Feyzioğlu konuşursa bir daha bu törene gelmem” diyen Erdoğan, benzer gerekçelerle bugün yapılacak adli yıl açılış törenine de katılmayacağını belirtmişti.

Haberin Devamı