Gazete Vatan Logo

‘Ey ABD, ey Avrupa şimdi neredesin!’

“Bizim polisimiz Taksim’de vandallara biber gazıyla karşılık verdiğinde Batılı medya günlerce konuşuyordu. Ey ABD, ey Avrupa sen de konuşuyordun... Çünkü bu başka bir türlü ittifak”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Balıkesir’de halka seslendi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘O kanda boğulacaklar’

“İsrail dün sağlanan ateşkese uymadı. Bunlar kana doymaz. Ama o doyamadıkları kanda boğulacaklar. Dünya şu anda yüzlerce çocuk 1500 kişi öldükten sonra çok cılız şekilde ilgilenmeye başladı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Er ya da geç çıkacak.

‘Öbürkiler patlıcan mı’

“Uluslararası toplum artık İsrail’in bu soykırım sevdasının önüne geçmelidir. Bizim polisimiz İstanbul Taksim’de cam çerçeve kıran sokaktaki insanlara saldıran vandallara biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdiğinde batılı medya ayağa kalkıp günlerce bunu konuşuyordu. Ey ABD ey Avrupa sen de konuşuyordun. ABD, Avrupa şimdi neredesin. Çünkü bu başka bir türlü ittifak. Şimdi bir tane askerleri esir alındı diye İsrail feryat ediyor. Sen onu konuşuyorsun da 1500 şehidin hesabını kim verecek. Seninki can da öbürküler patlıcan mı ya. Patlıcan mı?”

“Biz bu soykırımı durdurmak istediğimizde İsrail bundan rahatsız oluyor. İstiyor ki Türkiye eskisi gibi sussun. Geçti o günler. Sadece İsrail değil içerden de birileri rahatsız oluyor. Birden bire Türkmen kardeşlerimizi hatırladılar. Biz Türkmenlere yardım etmek için uğraşırken Pensilvanya’nın uzantıları Adana’da tırlara saldırdı.”

Haberin Devamı

‘Kasetle esir aldılar’

Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, İstiklal Marşı’nın dizeleri için “Çanakkale şiiri” dediğini anlattarak, “İsminin önünde Profesör olması seni bir yere getirmez. Adam gibi adam olacaksın, dürüst olacaksın. Bu ülkede siyasete dürüstlüğü biz getirdik” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “MHP’yi de kasetlerle esir aldılar. Bize de şantaj yaptılar biz boyun eğmedik. Bu şantajdan da onları biz kurtaracağız. İnlerine gireceğiz dedik...”

Sahneden iki kez ayrıldı

Erdoğan yaklaşık bir buçuk saat gecikmeli geldiği mitingde 15 dakika konuştuktan sonra bir ara mikrofona vurarak ses kontrolü yaptı ve müsaade isteyerek arka tarafa geçti. Saat 16.10’da yeniden kürsüye gelen Erdoğan, 16.15 sıralarında “Arkada görüntüleri hazırlıyorlar. Ekrana getireceğim görüntüleri dikkatli izleyin” diyerek ikinci kez kürsüden ayrılıp arka tarafa geçti. Bu sırada İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’yla ilgili sözlerinin yer aldığı video yayınlandı. Erdoğan, video dört kez gösterildikten sonra, saat 16.20 sıralarında yeniden kürsüye geldi ve konuşmasını tamamladı. Ses ve promter cihazının arıza yaptığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı