Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları... Cuma namazı saat kaçta? (17 Mart Cuma)

Müslümanlar için en mübarek gün olan Cuma gününde sevdiklerinizi en güzel Cuma mesajları ile mutlu edebilirsiniz. Birbirinden anlamlı ve güzel Cuma mesajlarını sizler için derledik. Ayrıca 17 Mart Cuma namazı saatlerine de haberimizden ulaşabilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları... Cuma namazı saat kaçta? (17 Mart Cuma)

Cuma günleri yapılan iyiliklerin de kötülüklerin de 2 kat yazıldığı biliniyor. Müslümanların bu düşünceye uygun olarak bu günleri iyi değerlendirmeleri gerekir. En güzel Cuma mesajlarıyla sevdiklerinize bugünün önemini hatırlatabilir ve onları sevindirebilirsiniz. 17 Mart Cuma namazı saatleri de haberimizde...

İslam dünyası için en önemli günlerden biri Cuma günlerdir. Bu mübarek günde Müslümanlar Allah katında ona en yakın kul olmak isterler. Çünkü Müslüman dinin peygamberi olan Hz. Muhammed’e ilk vahiy bu mübarek gece de inmiştir. Müslüman dininin temsilcisi olan Hz. Muhammed bu önemli günde Müslüman toplumundan ilgi ister. Kendisi bu özel günde öğle vaktinde Cuma namazına giderdi. Hiçbir zaman bu Cuma namazını aksamazdı. Çünkü Cuma namazı Müslüman erkekler için Allah’ın buyurduğu bir vazifedir. Bu önemli günde eğer iştelerse izin almaları gerekir. İki eli iki yaka da bile olsa Cuma namazını kaçırmamaları gerekir. Yüce Allah bu önemli günde tüm Müslümanların bu konuya hassasiyet göstermelerini istemiştir. Bu nedenle bizler de Cuma gününde Allah’ın istediklerini yerine getirmeliyiz. Öncelikle iş hayatımızda bu konuyu belirtmeliyiz. Yani önceden Cuma günleri öğle tatili için izin almamız gerekir. Sonrasında en güzel kıyafetlerini giymeli, en güzel kokularını sürünerek camilere gitmeliler.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Müslüman toplumun kılmakla yükümlü olduğu beş vakit namaz vardır. Bu beş vakit namaz her gün düzenli olarak kılınmalıdır. Cuma günleri de buna ek olarak erkeklere Cuma namazı farzdır. Cuma namazı diğer beş vakit kılınması gereken namazlara göre biraz daha farklı şekilde kılınır. Cuma namazı toplamda 16 rekâtlık bir namazdır. Bunun için ilk olarak dört rekâtlık bir sünnet kılınır. Sünnet öğle namazının sünnetinde olduğu gibi aynen kılınır. Sonrasında cami içerisinde ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Ardından cemaat ile beraber Cuma namazının iki rekâtlık farzı kılınır. Bu farzın kılınmasından sonra da dört rekâtlık olan son sünnet kılınmaya başlanır. Bu son sünnet de öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. Sonrasında ise Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" şeklinde niyet edilerek öğle namazının farzı gibi bir namaz kılınır. İşte bu şekilde Cuma namazının sonuna gelinir. Cuma namazı için en önemli olan husus ise cemaat içinde kılınıyor olmasıdır. Cemaat halinde toplu bir dua edilerek tespihler çekilir. Böylelikle Cuma namazı paylaşma duygusu ile beraber kılınmış olur.

Haberin Devamı

Cuma Namazının Toplumsal Faydaları

Yüce Allah Cuma namazını toplum içerisinde cemaatle kılınmasını istemiştir. Böylelikle vatandaşlar arasında olan birtakım duyguların pekişmesi sağlanır. Çünkü aynı yere secde etmek insanların paylaşma duygusunu ön plana çıkaran ana sebeplerden biridir. Bunun yanında Cuma günlerinde bazı hayırlar yapılır. Bu şekilde de insanlar arasında olumlu duygular gelişir. Cuma günü de o kadar hayırlı bir gündür ki bu günde en yakınlarınız ve de akrabalarınız arayıp sorulmalıdır. En azından haftada bir kez de olsa onlar hakkında iyi dileklerde bulunulmalıdır. Bunun için hayırlı cumalar dileyebilirsiniz. Artık günümüzde geliştirilen internet teknolojileri sayesinde vatandaşlar birbirlerine iyi cumalar dileyebilirler. Aşağıda yer alan mesajlardan da yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cuma Mesajları

Ey Allah’ım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Hayırlı Cumalar.

Mübarek Cuma günü yapılacak ibadetlere, diğer günlerde yapılanların, en az iki katı verilmektedir. Buna karşılık ise ,Cuma günü yapılan günahlar da iki kat yazılmaktadır. Cuma gününü en hayırlısı ile geçirmek dileğiyle cumanız mübarek olsun.

Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.

Haberin Devamı

Allah’ım, Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak sensin. Cumamız Mübarek olsun. Hayırlı Cumalar.

Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, Mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.

Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.