Gazete Vatan Logo

Emekli Sandığı ne zaman emekli olurum sorgulama nasıl yapılır?

Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR’lular için ne zaman emekli olurum uygulaması üç farklı formatta verilmiştir. Bu uygulamalara nereden ulaşacağınızı ve nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Sandığı ne zaman emekli olurum sorgulama nasıl yapılır?

İnternet sistemi üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumunun online ne zaman emekli olacağım uygulamasından faydalanarak vatandaşlar hangi tarihte emekli olacaklarını, emekliliklerine ne kadar kaldığını, emekli olmaları için gerekli olan koşulları ve en güncel durumları öğrenebilirler. Ülkemizde her yıl düzenlenen bu sigorta işlemleri daima güncellenmektedir. Sürekli olarak değişiklikler ve de yenilikler yapılmaktadır. Bizler de bu değişiklikleri öğrenebilmek için güncel internet sitelerini kullanabiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Durmak bilmeyen eğitim hayatımızın yerini çalışma hayatı almıştır. Hiç durmak bilmeyen yoğun hayatımızın sonucunda aldığımız maaşlar kendimize yetmezken bir de geleceğimizi düşünmekle yükümlü oluruz. Bu nedenle her ay düzenli bir şekilde belli kuruluşlara prim ücretini öderiz. Çalışma hayatına atılır atılmaz yaptığımız sigortalarımızı eksiksiz bir şekilde ödemeye özen gösteririz. Çünkü ödenmeyen prim ücretleri bizim hanemize borç olarak yazılır. Üstelik bu borç ile de bizler ne yazık ki bizlere sunulan hizmetlerden faydalanamayız. İlaç alınımında, hastanede ki ihtiyaçlarımızda kullanılan sağlık sigorta güvencemizi bu şekilde kaybedemeyiz. Bunun yanında bir de bizlere yaşımız geldiğinde ve prim borcumuzu ödedikten sonra emeklilik hakkı tanınır. Ancak eksik ya da ödenmemiş prim ücreti sonrasında bizler emekli olamayız. Bu nedenle zamanında bu primleri zamanında ödemek önemlidir. Çalışma hayatına başladığımız zamandan beri bizler kayıt altına alınırız. Ve zamanımız geldiğinde her vatandaş gibi emekli olma hakkına sahip oluruz.

Haberin Devamı

Yoğun çalışma temposundan kimi zaman yorulur, başımızı yastığa koyduğumuzda ya da şöyle bir dışarı bakıp düşündüğümüzde bu durumdan artık yorulduğumuzu görürüz. Şehrin o kalabalık uğultusundan, karışık trafiğinden uzaklaştığımız günü sabırsızlıkla bekleriz. Sessiz sakin bir köşeye çekilmiş doğaya kendimizi vermiş emekliliğin keyfini sürdürmek bizler de isteriz. Bu nedenle emekli olacağımız zamanı hep bekleriz. Ancak kimi zamanda ne kadar kaldığını merak ederiz. Bunu öğrenmek için ise bağlı olduğumuz sigorta kuruluşuna başvurmamız gerekir. Ancak bu kurumlarda gerçekleştirilen pek çok işlem olduğu için bizler bunun için öncelikle işlem sırasına girmemiz gerekir. Saatlerimizi alan bu sıra bekleme çilesi bizleri strese boğar. Bu stresli ve yorucu işlemlerle uğraşmadan daha kısa bir yolla emekli olacağımızı öğrenmenin bir başka yolu olsa diye iç geçirirken tam da bizlere göre düzenlenmiş olan internet sisteminden kolaylıkla yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

İnternet sistemi üzerinde en popüler hizmetlerden olan Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamaları vatandaşların ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Online hizmet uygulamalarından biri olan ne zaman emekli olurum uygulaması ile de vatandaşlar büyük kolaylık bulmuştur. Çalışma hayatı boyunca vatandaşlar bu tarihi merak ederler. Bunca yıldır çalıştıkları uğraşıp didindikleri şeylerin artık karşılığını almak isterler. Rahat bir emeklilik yaşamı geçirmek için ise belirli kurumlara düzenli olarak sigorta ya da prim öderler. Bu ödedikleri prim ya da sigortalar onların geleceğini garanti altına almasını sağlar. Ödemeleri gereken primleri tamamlayınca ve doldurma yaşları geldiğinde emekli olurlar. On yıl önce kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta ile çalışanlarına online biçimde hizmetin kapılarını ardına kadar biz vatandaşlara açmıştır. İnternet teknolojisi sayesinde bizler aklımıza takılan en ufak soruların bile detaylı yanıtlarını bulabileceğiz. Hemen sizlere bu uygulamadan nasıl yararlanmanız gerektiği hakkında birkaç bilgi verelim. Önce e-Devlet resmi sayfasına giriş yapmanız gerekir. Bu sayfa da sizlerin ihtiyacı olan pek çok kurumun işlemleri vardır. Şöyledir ki bu e-Devlet başlığı altında bu işlemler toplanmıştır.

Haberin Devamı

Sayısız kurum ve kuruluş bu hizmet adı altında vatandaşlara hizmetlerini sunmaktadır. Bu resmi siteye giriş yapabilmek için ise öncelikle e-Devlet şifresi almanız gerekir. En yakın bir postaneye giderek bu şifreyi alabilirsiniz. Nüfus cüzdanınız ve 2 TL olan işlem ücretini sizler görevlilere verdikten sonra hemen onlar da sizlere kapalı bir zarf verirler. Bu zarfın içinde kare içinde sizlerin sisteme giriş yapabilmeniz için bulunan şifreniz yer alır. Bu dinmiş olduğunuz şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile bu sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında ekranda yer alan e-Hizmetler bölümünden Ne Zaman Emekli Olurum, Erken Emeklilik başlığını seçip seçeneklerden emeklilik sorgulama başlığını tıklayınız. Sonrasında karşınıza açılacak olan sayfada adınız, soyadınız, doğum yılınız, doğum yeriniz gibi birkaç bilgiler sorulur. Bu kimlik bilgilerinizi sistemde ki ilgili yere güzel ve de doğru bir biçimde girmeniz gereklidir. Devletimiz tarafından oluşturulduğu için bizler kimlik bilgilerimizi gönül rahatlığı ile sisteme girebilirsiniz. Sonrasında da daha ayrıntılı olarak ödediğiniz prim sayısını, çalışma yaşamına başladığınız tarihi ve benzeri boşlukları doldurduktan sonra emeklilik ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz. Ne zaman emekli olacağınız ve erken emeklilik için yapmanız gerekenler bu sayfada detaylı bir şekilde yer alacaktır. Sizlerde bu sisteme girerek bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı