Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Günümüzde internet üzerinden onlarca işlem kısa zamanlarda halledilebiliyor. Bu işlemlerden bir tanesi olan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri de online yapılabilmektedir. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilik maaşı hesaplamaları ve sorgulamaları hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan emeklilik işlemleri, emeklilik maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri e-SGK uygulaması aracılığı ile ve e-Devlet kapısı ile yapılabiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu emeklileri, emeklilik ile ilgili merak ettikleri bütün detaylı bilgilere ulaşabildikleri uygulamalarda, birkaç dakika içerisinde yapılmak istenen işlem yapılabiliyor, sigorta işlemleri ve bütün bu işlemlerle ilgili tüm avantajlardan faydalanılabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK Uygulaması

İnternet alt yapısı gelişiminin devleti ilgilendiren bürokratik işlemlere kadar uzanması ile, SGK ve SSK gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren hizmetler sunan ve önemli görevleri olan kurumlar da internet ortamında hizmet vermeye başladı. SGK ve SSK emeklilerini en çok ilgilendiren konulardan biri ise emeklilik maaşı hesaplama ve sorgulama. Oluşturulan e-SGK uygulamasında dakikalar içerisinde diğer emeklilik işlemleri ile beraber emeklilik maaşı işlemleri de yapılabiliyor ve emekliler hangi döneme ait emekliliklerine göre ne kadar maaş alabileceklerini öğreniyorlar.

Haberin Devamı

SSK emeklileri, SSK emekli maaşlarını hesaplarken, T.C. kimlik numaralarını, nüfusa kayıtlı oldukları il, doğum tarihi, baba adı gibi kimlik bilgileri ve SSK sicil bilgilerini uygulamada kullanıyor.

E-devlet kapısı da emeklilerin birçok işlem yapabildiği ortamlardan biri. E-devlet girişini T.C. kimlik numarası ve PTT’den alınabilecek şifre ile yaptıktan sonra, SSK, Emekli Sandığı emeklileri, Bağ-Kur emeklileri emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini e-devlet aracılığı ile yapıp diğer emeklilik işlemlerini de halledebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A, 4B ve 4C Sorgulamaları

4A emekli grubu SSK’ya prim ödeyip, bir sektörde sözleşmeli olarak çalışmış kişilerden, 4B emekli grubu Bağ-Kur’a prim ödeyen ve kendi için serbest çalışmış olan kişilerden, 4C ise eskiden emekli sandığına bağlı olan devlet memurlarından oluşur ve bütün bu gruplar SGK altında birleştirilip düzenlenmiştir.

Haberin Devamı

SGK 4A grubu emeklisi iseniz, https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ bağlantısı üzerinden SSK sicil numarası, Nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi, SSK sicil numarası ve T.C. kimlik no gibi bilgileri girerek emeklilik maaşınızı kolayca sorgulayabilirsiniz.

Sorgulamalar sonucu ortaya çıkan emeklilik maaşı, sorgulama yapılan gün emeklilik talep edilmiş gibi kabul edilerek hesaplanmaktadır. 5400 günden az kayıtlı güne sahip olan ve bilgilerini eksiksiz girmeyen kişilerin emeklilik maaşı sorgulanamaz. Yapılan sorgulama asıl sorgulama değildir, doğru hesaba yakın bir sonuç verir.

SGK 4B grubuna bağlı iseniz, T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra, esnaf veya tarım grubundan birini seçip güvenlik kodunu girerek emeklilik maaşınızı öğrenebilirsiniz.

SGK 4C grubuna bağlı iseniz, https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do belirtilen linkte derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı, aylık tarihi, pay ve payda gibi bilgileri doldurarak hesapla seçeneğine tıklarsanız emeklilik maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı