Gazete Vatan Logo

EGM trafik cezası sorgulama ve PTT online HGS sorgulamaları!

Emniyet Genel Müdürlüğü online hizmetlerinden trafik cezası sorgulama işlemini ve PTT online işlemlerinden HGS sorgulamalarını yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınız bilgisi haberimizde.

EGM trafik cezası sorgulama ve PTT online HGS sorgulamaları!

Devlet köprü ve otoyollardan geçiş yapacak olan araçlar için geçiş ücreti almaktadır. Bu geçiş ücretini alabilmek için de köprü ve otoyol girişlerine bazı sistemler yerleştirmiştir. Daha önce KGS ve OGS sistemleri ile alınan bu ücret son yıllarda HGS sistemi ile alınmaktadır. HGS yani hızlı geçiş sistemi sayesinde köprü ve otoyol geçişlerinde seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. HGS sistemi ile köprü ve otoyol girişlerinden geçiş yapabilmek için bir kereye mahsus PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara gidilmelidir. Bu kurumlardan alacağınız HGS kartını aracınızın ön camına taktıktan sonra köprü ve otoyol girişlerinde HGS sistemi ile geçiş yapabilirsiniz. Köprü ve otoyol girişinden geçiş yaptıktan sonra HGS bakiyenizden geçiş ücreti düşmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

HGS sisteminizdeki bakiyenizi HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini de PTT kurumlarına giderek veya anlaşmalı bankalara giderek gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS müşteri hizmetleri internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra işlem gerçekleştirebilmeniz için sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmaktadır. Eğer üyeliğiniz bulunmuyor ise üyelik alma işlemi de çok basittir. Ana sayfada yer alan HGS müşteri hizmetleri giriş bölümünden üye olun seçeneği seçilmelidir.

Bu seçeneği seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı, e-posta adresinizi girdikten sonra ve şifrenizi belirlemelisiniz. Son olarak güvenlik kodunu da girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlamış olursunuz. Üyelik alma işlemini tamamladıktan sonra sağ tarafta bulunan giriş sayfasına e-posta adresinizi ve şifrenizi girmelisiniz. Son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra HGS müşteri hizmetlerinin internet uygulamasına giriş yapabilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de ana sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme girdikten sonra sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını girmelisiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye yükleme işlemini PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara giderek gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden PTT kurumunun bakiye yükleme sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan üye olmadan devam et seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölümde T.C. kimlik numarası, plaka, pasaport numarası veya vergi numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Trafikte trafik kurallarına uymadığınız zaman trafik polisleri tarafından trafik cezası yazılır. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubenin trafiğin yoğun olduğu noktalara mobese kameraları ile trafiği kontrol etmektedir. Bu kontrol sırasında trafik kurallarına uymayan sürücülere trafik cezası yazılır. Bu yazılan trafik cezaları aracın plakasının kayıtlı bulunduğu adrese gönderilir. Yediğiniz trafik cezalarını Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek sorgulayabilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulaması E-Devlet sisteminde yer aldığı için E-Devlet sisteminden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümünü seçmeniz gerekiyor. Bu bölümü seçtikten sonra sorgulama yapmak isteyen kişinin kimlik bilgilerini sisteme girmeniz gerekmektedir. Sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini yani adı, soyadı, T.C. kimlik numarasını ve doğum yılını sisteme girmeniz gerekmektedir. Gerekli bilgiler gerekli yerlere girildikten sonra 4 farklı sorgulama ekranı karşınıza gelecektir.

Haberin Devamı

Sürücü belgesine yazılan trafik cezası sorgulama, araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama ve tüzel kişi ceza sorgulama seçeneklerinden hangisini gerçekleştirmek istiyorsanız o seçeneği seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Trafik cezası ödeme işlemini de internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra e-işlemler bölümünden motorlu taşıt vergi dairesi seçeneğini seçmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, anne kızlık soyadınızın 1. harfini, anne kızlık soyadınızın 2. harfini girmelisiniz. Son olarak annenizin, çocuğunuzun, babanızın veya eşinizin T.C. kimlik numarasını sisteme girmelisiniz. Ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Anlaşmalı bankalardan trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.