Gazete Vatan Logo

e Devlet Giriş İle Belge Doğrulama İşlemleri

E Devlet girişi yapılarak alınan belgeleri E Devlet üzerinden doğrulayabilirsiniz. E Devlet üzerinden belge doğrulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberin devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Devlet kurumları tarafından kişilere verilen belgelerin pek çoğu E Devlet portalı üzerinden de alınabilmektedir. Böylece vatandaşlar kurumlara gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden belgeleri temin edebilmektedir. Online olarak E Devlet girişi yapmanız halinde devlet kapısında sunulan hizmetlerden ihtiyacınız olanı seçmeniz yeterli olacaktır. Böylece sistem tarafından belgeniz yayınlanacak ve bilgisayarınıza indirmenize de müsaade edilecektir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Belgeyi bilgisayarınızı indirdikten sonra çıktı olarak alarak işlerinizde kullanabilirsiniz. Belge resmi kurumlardan alınmış gibi kabul edilmektedir ve kullanımında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır. barkod numarası sayesinde belgenin doğruluğunu kontrol etmeniz mümkündür. Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet belge doğrulama hizmet ekranına giriş yaptığınızda ekranda 2 form olacaktır. İlk alana T.C. kimlik numaranızı ikinci alana ise belgede yer alan barkod numarasını yazmanız gerekir. Devam et tuşuna basmanız ile birlikte belgenin doğruluğu kontrol edilecektir. Yayınlanan sonuç üzerinden belgeniz ile ilgili detayları ulaşmanız mümkündür. Özellikle iş başvurusu gibi size sunulan belgeler için yapacağınız belge doğrulama sayesinde iş için başvuran kişinin size doğru bir belge verip vermediğini de öğrenebilirsiniz.

Devlet üzerinden sunulan belge doğrulama hizmeti telefonlar aracılığı ile de yapılabilmektedir. Akıllı telefonlar ile sorgulama işlemlerini yapabilmek için E Devlet barkodlu belge doğrulama mobil uygulamasını telefonunuza kurmanız gerekmektedir. Uygulamayı kurduktan sonra belge altında bulunan barkod kodunu cep telefonunuza okutmanız yeterli olacaktır. Böylece telefon üzerinden belge ile ilgili bilgiler paylaşılacak ve doğrulama yapılacaktır.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden sağlanan belge doğrulama ve belge hizmetlerinden belirtildiği gibi sizler de yararlanabilirsiniz. Kurumlara gitmeden kısa süre içerisinde işlemlerinizi hızlandırabileceğiniz gibi uygulamalar sayesinde bilgisayara ihtiyaç duymadan işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün olmaktadır.