Gazete Vatan Logo

Deprem bölgesinde (Elazığ’da ve Malatya’da) okullar ne zaman açılacak? Bakan Soylu açıkladı!

Elâzığ’da yaşanan 6,7 büyüklüğündeki deprem sonrası valilik raporu doğrultusunda eğitime ara verdi. Depremin yaşandığı Elâzığ ve Malatya’da okulların ne zaman açılacağı merak konusuydu. Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak, belli oldu mu?

Deprem bölgesinde (Elazığ’da ve Malatya’da) okullar ne zaman açılacak? Bakan Soylu açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel bir televizyon kanalında Elâzığ depremi ve bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunmuş, Elâzığ’da birkaç okulun ciddi manada hasar gördüğünü söyleyerek, Valilik tarafından yapılan çalışmalar sonucunda okulların ne zaman açılacağının belli olacağını ifade etmişti. Deprem bölgesindeki okullarla ilgili son açıklama, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. İşte Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? sorusunun ayrıntıları...

ELAZIĞ’DA VE MALATYA’DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

3 Şubat’ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. Çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya’yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. Dışardan gelecek öğretmenlerimiz var. Ortaya koyduğumuz sonuç, sayın Milli Eğitim Bakanımız ile de değerlendirdik, sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettik.

Haberin Devamı

3 Şubat’ta Elazığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, aynı zamanda Malatya’da 3 Şubat’ta açılacak okulların Doğanyol, Pötürge, kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat’ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak.