Gazete Vatan Logo

Dakika dakika son anları

Koç Holding Yönetin Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ölümü tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Sanat, iş, siyaset ve spor dünyasından pek çok ünlü isim Koç'un ölümünden sonra taziyelerini iletirken Mustafa Koç son anlarında bunları yaşadı.

Dakika dakika son anları

07.00 Mustafa Koç evinde kalp krizi geçirdi. İlk yardım desteği spor hocası ve koruması tarafından yapıldı.

08.10 Beykoz Devlet Hastanesi aciline solunumu durmuş halde getirildi.

10.10 Yeniden canlandırma müdahalesi (kalp masajı, solunum desteği) uygulandıktan sonra helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi.

10.38 Helikopter Nişantaşı’ndaki hastanenin çatısında bulunan heliporta indi.

12.07 Koç’un vefat haberi Amerikan Hastanesi doktorları açıklandı.

Koç Holding ‘karardı’

Koç’un ölüm haberinin ardından Koç Holding açıklama yaptı. “Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun” açıklamasıyla birlikte Koç Holding’e bağlı resmi Twitter, Facebook ve Instagram sayfaları da ‘karardı’.

Türkiye bir Koç kaybetti

Mustafa Koç’un vefat haberi tüm ülkeyi derinden sarstı. Ünlü isimler haberi alır almaz hastaneye koştu, sosyal medyada taziye mesajları yağdı. Bir TV kanalına Mustafa Koç’un vefatını değerlendiren işadamı Sedat Aloğlu ise gözyaşları içinde, şunları söyledi: “Ailesi bir Koç kaybetmedi. Ülkemiz bir Koç kaybetti. Allah onu bizim aramızdan aldı. Ama inşallah Türkiye’ye daha çok Mustafa Koç’lar nasip eylesin. Ailesine, dostlarına, tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Ne söylüyorsa ülkesi için yapmaya çalıştı. Başka türlü insanlar başka türlü yaşayabilirdi. O öyle değildi. Sabah erken kalkar, işinin başında olurdu. İstihdam sağlansın diye. Çalışan, doğru işleri yapan 3. kuşak, 5. kuşak fark etmiyor...”

Haberin Devamı


‘Hepimizin başı sağ olsun’

Acı haberi Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu açıkladı. Bulutcu, özetle şu bilgileri verdi: “Sayın Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet Hastanesi’nde hem de Amerikan Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Bulutcu, “Ne kadar müdahale ettiniz” şeklindeki soru üzerine de yaklaşık 4 saat müdahale edildiğini söyledi. “Bir rahatsızlığı var mıydı?” şeklindeki soruya ise cevap vermek istemediğini bildirdi.

Haberin Devamı

16 yaşından beri tanıdığım komşumu kaybettim

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören de haberi alır almaz Amerikan Hastanesi’ne giden isimler arasındaydı. Demirören, “16 yaşından beri tanıdığım komşumu kaybettim. Çok üzgünüm Türkiye büyük bir işadamını kaybetti” dedi.

Bir numaralı iş lideriydi

Taziyeye gelen Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, çok üzgün olduğunu belirterek, “İş dünyası üzgün. Bir numaralı iş liderini kaybettik, ülkeye büyük katkıları vardı. Atalarından, babalarından aldığı işleri büyüttü. Bir Türk dünya markası yarattı. Allah rahmet eylesin, hepimizin milletçe başı sağ olsun” dedi.

Başbakan’dan başsağlığı

Başbakan Davutoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı üzerine Koç ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Davutoğlu Davos’ta işadamı Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle yaptığı değerlendirmede, “Allah’tan rahmet diliyorum. Aileye başta sayın Rahmi Koç olmak üzere bütün ailesine taziyelerimi iletiyorum. Büyük önemli bir kayıp. İnşallah onun aile içinde sürdürmekte olduğu çalışmalar başarılı bir şekilde devam eder” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Spor dünyası yasa boğuldu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı spor dünyasında da büyük üzüntü yarattı. Üyesi olduğu Fenerbahçe başta olmak üzere birçok spor kulübü ve sporcu başsağlığı mesajı yayınladı.

FENERBAHÇE:

Eski asbaşkanlarımızdan Sayın Ali Koç’un ağabeyi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi Sayın Mustafa V. Koç’un bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Sayın Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

BEŞİKTAŞ:

Türk iş dünyasının değerli ismi, Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Rahmi Koç’un sevgili oğlu, Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un ani vefatı kulübümüzü ve camiamızı derinden üzmüştür. İşadamı kimliğiyle ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, Koç Ailesine, güzide sponsorumuz Koç Topluluğuna, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Haberin Devamı

GALATASARAY:

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un geçirdiği kalp krizi sonucunda erken yaşta hayatını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Ülkemizin başı sağ olsun.

BARCELONA:

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Bartomeu, Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Kişisel Twitter hesabında yer alan mesajda, “Mustafa Koç’un ölümünden dolayı çok üzgünüz. Huzur içinde yatsın” diye yazan Bartmoeu, ayrıca Mustafa Koç ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Önceki gün Erdoğan’la görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle Koç ailesine taziyelerini iletti. Bu arada Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Mustafa Koç’un, önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiğini bildirdiler. Kabulde, Mustafa Koç ile birlikte Ali Koç’un da bulunduğu belirtildi. Mustafa Koç’un, dün öğleden sonra kendisine ait özel uçağıyla Ankara’ya uçtuğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü öğrenildi. Görüşme sonrası saat 21:00 sıralarında İstanbul’a dönen Koç,dün de 13:00’te önce Zürih’e uçacak, oradan da Davos’a geçecekti.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Bir tarihi kaybettik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Koç’un vefatıyla sadece Türkiye’nin en önemli sanayicilerinden birini kaybetmiş olmadık, aynı zamanda Koç Ailesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişiminde üstlendiği rol düşünüldüğünde, ailenin üçüncü kuşak üyesi olarak bir tarihi de kaybettik.

Derin üzüntü

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız sayın Mustafa Vehbi Koç’un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere tüm kederli aile fertlerine baş sağlığı diliyorum.

Rahmet diliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş: İş dünyasının önde gelen isimlerinden Mustafa Koç’un ani bir rahatsızlıkla yaşamını yitirmesinden dolayı kendisine rahmet, ailesine, dostlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Büyük kayıp

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass: Mustafa Koç’un hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye ve dünyanın her yerinden dostları için büyük kayıp.

Şok oldum

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore: Dostum Mustafa Koç’un zamansız ölüm haberlerini almak şok edici, çok üzgünüm. Düşüncelerim bu zor zamanda Koç Ailesi ile birlikte.

Konsolos da taziyeye geldi

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter da hastaneye gelenler arasındaydı.