Gazete Vatan Logo

Çok çarpıcı anket haberi: Diğerlerinden farklı, sadece bir ülkede ...

Yurt dışında oy kullanma süreci sona erdi. Türkiye'de pazar günü vatandaş sandık başına gidecek. Gelen son anket yurt dışı oylarıyla alakalı. Yurt dışı sandıkları yüzde 3 etki yapacak.

Çok çarpıcı anket haberi: Diğerlerinden farklı, sadece bir ülkede ...

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için yurt dışında oy verme süreci, Kanada’nın Vancouver ve ABD’nin Los Angeles kentlerinde kullanılan oylarla tamamlandı.

MAK Danışmanlık sandık başı anket analizi özet raporu hazırladı.

MAK Danışmanlık sandık başı anketlerine göre (yurt dışı/gümrük) kullanılan oy miktarı Türkiye'de referanduma % 3 etki edecek.

% 62 EVET, % 38 HAYIR Ankete göre (yurt dışı/gümrük) kullanılan oylar, yaklaşık %62 EVET, % 38 HAYIR şeklinde.

Kullanılan oylarda ABD'de HAYIR önde diğer yerlerde ise EVET.

ERDOĞAN'DAN ANKET YORUMU

Cumartesi günü 24 TV, 360 ve Alem FM'in ortak canlı yayına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anketlerle ilgili şu açıklamayı yaptı; "Şu anda bir oran zikretmeyeyim. Ama açık ara diyebilirim ve bu açık ara gidiş daha da artarak devam edecek, bu onu gösteriyor. Bizim meselemiz şu anda öyle bir oran çıkmalı ki, bu bir defa bu ülkenin hizmetinde olan bütün insanlara öz güven kazandırmalı." diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "İstikrar ve güven noktasında artık bu ülkede biiznillah terör olmaz. Bu ülkede artık yatırımlar en ufak bir sekteye uğramaz. Çünkü iş adamının, girişimcinin, yatırımcının ülkeye bakışı nedir? Bu ülkede bir defa terör var mı? Çünkü ben sadece Batı'yı istemiyorum. Orta Anadolu'yu istemiyorum. İstiyorum ki Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu... Buralarda da yatırımlar aynen Batı gibi, Orta Anadolu gibi, Akdeniz gibi, buralarda da devam etsin. Yani ülkemizin dört bir yanında yatırımlarda bir sıçrama dönemine ulaşalım. İşte bunu burada görüyorum. 16 Nisan, aynı zamanda bunu fişekleyecektir."

Haberin Devamı