Gazete Vatan Logo

Cenevre’de masaya oturdular

İsrail ve Türkiye heyetleri, Mavi Marmara saldırısından sonra ilişkileri normalleştirmek için İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya geldi

Cenevre’de masaya oturdular

Haaretz gazetesi dün Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde İsviçre’de yeni bir görüşmenin planlandığını duyurmuştu. Türk yetkililer, haberle ilgili soruları “Bu iddiayı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz” diyerek yanıtlamıştı. REUTERS’ın haberine göre, İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayan görüşmede Türkiye heyetine Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlık ediyor. İsrail heyetini ise Netanyahu’nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel temsil ediyor. İki ülke heyetleri son olarak aralık ayında bir araya gelmişti.

‘Tazminat konusu tamam’

Öne sürülenlere göre masadaki görüşmelerde Türkiye ve İsrail üç yıldır müzakere halinde olan anlaşmaya son rötuşları vermeye çalışıyor. Yine gazetenin haberine göre tazminat konusunda uzlaştığı belirtilen yetkililer, şimdi Türkiye’nin 3’üncü talebi olan Gazze ablukasının kaldırılma formülü üzerinde çalışıyor. Öte yandan Haaretz gazetesine konuşan İsrailli yetkililer başkent Tel Aviv açısından iki konuda uzlaşma olmadığını söylemişti. Yetkililer bu iki konuyu “Biri Türk gemilerinin Gazze limanına yaklaşması, öteki Hamas’ın Türkiye ofislerinin kapatılması” olarak özetlemişti.

Haberin Devamı