Gazete Vatan Logo

‘Bir kahvelik vize’

Ulusoy Yunanistan ile görüştüklerini söyledi

Komşu’dan ‘Bir kahvelik vize

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’ye ‘kahve vizesi’ adı altında kısa süreli vize verilmesi için Yunanistan ile görüştüklerini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Yunanistan’da ilgili bakanlıklarla kolaylaştırılmış vize uygulaması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Ulusoy, Türkiye’ye ‘kahve vizesi’ adı altında kısa süreli vize verilmesi amacıyla görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Mart ayında Yunanistan Seyahat Acentalar Birliği (HATTA) genel kurulu dolayısıyla Atina’da bulunduklarını anımsatan Ulusoy, HATTA Başkanı George Telonis ile Türkiye-Yunanistan arasında turizm trafiğini arttırmak için yapılması gerekenleri görüştüklerini anlattı. Ulusoy, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile birlikte ziyaret ettikleri Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avromopoulos ile de vize alımlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarla gvörüştüklerini belirtti. Ulusoy, Yunanistan Güney Ege Bölgesi Başkanı Yiannis Maheridis’in, Türkiye için ‘kahve içme vizesi’ adı altında kısa süreli vize çıkartılmasına olumlu bakması durumunda, günübirlik ziyaretçi sayısında artış beklediklerini söyledi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Genel Sekreteri Levent Erdoğan da, “Kısa süreli vize çıkarma girişimi olumlu bir adım olacaktır” dedi. Pronto Tur Başkanı Ali Onaran ise kısa tatiller için aynı gün verilebilecek ve normal vizeden yarı yarıya ucuz bir vize olması halinde Yunanistan’ın kısa sürede Türkiye’den iki kat turist alabileceğini söyledi.

Haberin Devamı