Gazete Vatan Logo

‘Bir iktidar teröre yataklık yapamaz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümeti suçladı: “İl başkanlarımız gerekli suç duyurusunu yapacak. Meşru bir iktidar, gayri meşru bir terör örgütüne yardım ve yataklık yapamaz”

‘Bir iktidar teröre yataklık yapamaz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Düzce İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu. 2002’de iktidar olduğunda terör olmadığını, şimdi Türkiye’nin kan gölüne döndüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Valilere talimat verdiler, ’Sakın teröristelere dokunmayın’ diye. Silah deposu haline getirdiler Doğu’yu, Güneydoğu’yu. Hergün şehitlerimiz geliyor, sorumlusu kim? Ülkeyi yönetenler. Türkiye şuanda yönetilmiyor. Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyoruz. ’Ben devletin ve hükümetin temsilcisi olarak açıklama yapıyorum’ diyor, diğeri de diyor ki ’Sen devletin temsilcisisin, ben hükümetin temsilcisiyim.’ Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar. Bunlar nasıl ülkeyi yönetecekler? Yönetemedikleri için ülke kan gölüne döndü. Devlet akılla, bilgiyle, birikimle yönetilir. Ahlaki değerleri sıfırlanmış bir yönetim anlayışı Türkiye’yi felakete götürür. Türkiye felaketin eşiğindedir. Bu ve bundan önceki hükümetler terör örgütüne yardım ve yataklık yapan iktidarlardır. Vali’ye diyor ki ’Aman ha sakın teröristlere dokunmayın.’ Bunların tamamı var. Önümüzdeki günlerde il başkanlarımız gerekli suç duyurusunu yapacaklar. Meşru bir iktidar, gayri meşru bir terör örgütüne yardım ve yataklık yapamaz, bu suçtur. Ama bu suç Türkiye’de işlendi ve devam ediyor.”

Haberin Devamı

‘Bir kişi uğruna...’

“Biz düşüncemizi söyledik. Gelin parlamenter sistemin önünde engel varsa kaldıralım. Bu sistemi bozan kim? 12 Eylül’de, 12 Mart’ta ve daha sonraki iktidarlarda çıkarılan darbe yasalarını takip eden yasalar. Gelin bunları kaldıralım. Gayet açık, gayet net söylüyoruz. Milletin vekillerini millet seçiyor mu? Hayır. Oturuyorlar Ankara’da listeleri hazırlıyorlar, milletin önüne koyuyorlar, ’Bunlara oy vereceksin’ diyorlar. ’Vermezsen sana ceza yazarız’ diyorlar. Peki bunun Anayasa ile bir ilgisi var mı? Hiçbir ilgisi yok. Darbe döneminde çıkarılan seçim kanunları. Yüzde 10 seçim barajı Anayasa maddesi mi? Hayır, değil. Gelin kaldıralım. ’Milli irade’ diyorsun. Yüzde 10’dan az alan partinin de milletvekili olsun, neden olmasın? Bir kişi uğruna 200 yıllık tecrübeyi çöp sepetine atacağız. Öyle bir sistem olmaz. Oturup neyi konuşacağız.”

Haberin Devamı

Melen Çayı için Topbaş’a çağrı

Melen Çayı kenarında katı atık bertaraf tesisine karşı eylem yapan köylülere destek için konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulunarak şöyle konuştu: “Eğer 14-15 milyon İstanbullu’nun temiz su içmesini istiyorsanız bu olaya müdahale edin. Çünkü sizin görevinizde ve yetkinizde. Doğrudan müdahale edin ve bu sorunu çözün.”

Kılıçdaroğlu’na 15 başdanışman

16-17 Ocak’ta gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultay’ın ardından Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) yenileyen Kılıçdaroğlu, başdanışmanlığını yapan isimlerde de değişikliğe gitti. 15 kişiden oluşan bu kadroda, eski danışmanlar İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ile Cemil Erhan ve Recep Cengiz yerini korudu. 12’si yeni olan başdanışmanlar arasında eski Milli Savunma Bakanı Hasan Esat Işık’ın oğlu akademisyen Yusuf Işık ile eski Kültür Bakanı İstemihan Talay da bulunuyor.

Haberin Devamı