Gazete Vatan Logo

Bir hakim albay gözaltında!

Kışlalarda casusluk araması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ”askeri casusluk” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Ankara’da görev yapan 14 asker hakkında gözaltı ve arama kararı çıkartıldı.

Ankara’daki evinde arama yapılan askeri hakim albay Ali Rıza Bildik gözaltına alındı. Bildik, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Ankara’daki özel yetkili 7 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda arama yapmak üzere adliyeden ayrıldı. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri de savcılarla birlikte arama noktalarına gitti. Savcıların, gittikleri yerdeki arama işlemlerini bitirdikten sonra, arama kararı alınan diğer noktalara geçeceği ifade edildi.

Arama ve gözaltı kararlarının, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ”askeri casusluk” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında alındığı bildirildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA’da görev yaptığı, aralarında emeklilerin de bulunduğu belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatında, soruşturmanın, ”şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek” suçları kapsamında yürütüldüğü bilgisi de yer aldı.

Gözaltına alınanların, Merkez Komutanlığı’ndan İzmir’e götürülmeleri bekleniyor.

Arama yapılan adreslerden birinin, emekli Albay Ali Rıza Bildik’in Farabi Sokak’taki evi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı