Gazete Vatan Logo

BİMER başvurusu yapma ve başvuru sonucu sorgulama 2016!

Kamuyla ilgili tüm istek, şikâyet ve önerilerinizi Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) internet sayfasında bulunan BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetlerini kullanarak gerekli kuruma iletebilirsiniz. BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetleriyle ilgili genel bilgileri ve BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetinden nasıl faydalanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

BİMER başvurusu yapma ve başvuru sonucu sorgulama 2016!

Her vatandaşın, çevresinde olan ve bundan rahatsız olduğu bir olay meydana gelebilir. Bu tür olayların bazılarını vatandaşların kendisi çözebiliyorken, bazıları ise kişisel olarak çözülmesi zor olaylar olabiliyor. Buna örnek verecek olursak kamusal bir olayı vatandaşın kendisinin çözmesi imkânsızdır. Bu konuyla ilgili şikâyette veya öneride bulunması gerekir. Böyle olaylar devletin kontrolünde çözülmez ise toplumsal olarak bazı sıkıntılar meydana gelebilir. Bu gibi olayların yaşanmamasını ve devlet ile vatandaş arasındaki iletişimi sağlamlaştıran bir sistem bulunuyor. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden tüm vatandaşlar istek, öneri ve şikâyetlerini gönderebiliyor. Sistem tamamen internet üzerinden işliyor. Vatandaş kolaylıkla giriş yapıp sistemi kullanabilmektedir.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların kendileri ve kamuyla ilgili talep, şikâyet, ihbar, görüş ve önerilerini idari makamlara iletimi Başbakanlık İletişim Merkezinin hizmetiyle sağlanmaktadır. Bu işlemlerin internet üzerinden yapılması ise vatandaşların yaptıkları başvurulara hızlı bir şekilde cevap verilmesini sağlıyor. Başvurulara sadece hızlı cevap verilmiyor, verilen cevaplar sorunları çözebilecek etkinlikte oluyor. Yapılan her başvuru en ince ayrıntısına kadar incelenip, ona göre vatandaşa geri dönüş yapılmaktadır. Bu hizmet vatandaşların zaten sahip oldu bilgi edinme hakkı doğrultusunda verilmektedir.

Haberin Devamı

Başbakanlık İletişim Merkezinin kullanım istatistiklerine yıllara göre bakılacak olursa her yıl gözle görülür bir şekilde kullanımı artmıştır. 2014 yılında yapılan işlem sayısı 2.766.360 iken 2015 yılında bu rakam 3.859.240’lara ulaştı. BİMER üzerinden yapılan başvuruların 956.369 tanesi erkekler, 290.158 tanesi ise kadınlar tarafından yapılmıştır. Başvuru sayısının illere göre dağılımı ise şöyle; ilk sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul’dan yapılan işlem sayısı toplam 220.015 ardından Ankara 107.050 işlem sayısı ile takip ediyor. Listenin devamında ise sırasıyla İzmir, Konya, Antalya, Adana, Bursa, Mersin, Kocaeli, Hatay yer alıyor. Başvuruların konulara göre dağılımı ise İletişim ve Medya konusunda toplam 494.497, İçişleri konusunda 483.610, Çalışma ve Sosyal konusunda 464.834, Eğitim konusunda 355.598 başvuru bulunuyor. Başvuru kategorilerini sırayla Personel, Sağlık, Aile ve Sosyal Hizmetler, Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik, Gençlik ve Spor, Maliye ve Adalet takip ediyor. Eğitime göre başvuru dağılımı ise sırasıyla Lisans, Lise, Yüksekokul, İlköğretim, Okuryazar, Yüksek Lisans, Doktora, Okur Yazar Değil şeklindedir.

Haberin Devamı

Tüm vatandaşlar Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) resmi internet sayfasına giriş yapıp, BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetinden kolaylıkla faydalanabilirler. BİMER internet sayfası üzerinden BİMER Başvuru ve Sorgulama yapmak için öncelikle BİMER internet sayfasına giriş yapınız. Karşınıza gelen ekranın hemen sol kısmında Başvuru Yap ve Başvuru Sorgula bağlantılarını görebilirsiniz. Başvuru yaparken ve sorgularken T.C. Kimlik No, Ad-Soyad, Annenizin evlenmeden önceki soyadı (ilk ve son harfi), Cep telefonu numarası bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak giriş yapmanız gerekiyor. Bilgileri girdikten hemen sonra Onay Kodu Gönder butonuna basınız. Cep telefonunuza gelen onay kodunu sayfaya giriş yaptıktan sonra başvuru veya sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

BİMER Başvuru ve Sorgulama yapmak için bir diğer yöntem ise e-Devlet ile giriş yapma. BİMER resmi internet sayfasında bulunan Başvuru Yap ve Başvuru Sorgula bağlantılarının hemen altında e-Devlet ile girişi görebilirsiniz. E-Devlet ile girişe tıklayınız. Sizi e-Devlet internet sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra hemen karşınıza gelecek olan ekranda Yeni Başvuru butonunu görebilirsiniz. Buradan BİMER Başvuru yapabilirsiniz. Hemen alt kısmında bulunan bölümden ise BİMER Sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha önce yaptığınız başvuruların hepsi ve neticeleri bu sayfa üzerinden görüntülenmektedir. BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetiyle ilgili her bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilirsiniz. E-Devlet şifresi almak için en yakın PTT şubesine kimliğiniz ile başvuruda bulunun. Başvuruda bulunduktan kısa bir süre sonra e-Devlet şifrenizi 2 Türk Lirası karşılığında alabilirsiniz. Eğer sizin de bir talep, öneri, şikâyet, ihbar, görüş ve öneriniz varsa bilgi edinme hakkınızda yararlanarak BİMER Başvuru ve Sorgulama yapabilirsiniz.