Gazete Vatan Logo

Başyaver boş zarfla numara yapacaktı!

FETÖ tutuklusu eski başyaver Ali Yazıcı, “Genelkurmay Başkanı size bir zarf yolladı” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerini tespit etmeyi planlamış

Başyaver boş zarfla numara yapacaktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin hazırlanan iddianamede, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı’ya koruma ve şoförlük yapmakla görevlendirilen eski yarbay Emin Güven’in ifadesine yer verildi. Emin Güven, o gün saat 14.30 sıralarında eski Albay Fırat Alakuş’u lojmanından aldığını, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına gittiklerini, eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış’ın kendilerini karşıladığı anlattı.

Haritalarla toplantı

Güven, ifadesinde bu kişilerin etrafını çevirdikleri bir masa üzerinde, CAS uydu haritası çıktıları açık vaziyette toplantı yaptıklarını, darbe teşebbüsüne hazırlık yapıldığını aktardı. Konuşulanları kısmen duyduğunu, duyduklarına göre albayların aralarında Cumhurbaşkanı’nın yerinin öğrenilmesi, Cumhurbaşkanı’nın bir ekip tarafından alınması, yerini bilmedikleri için bulunabileceği muhtemel yerlere bakılması konularını tartıştıklarını anlatan Güven, Ali Yazıcı’ya Marmaris’e giderek Cumhurbaşkanı’nın yerini tespit etme ve koordinatlarını Albay Fırat Alakuş’a bildirme görevinin verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yazıcı’nın, kendisinin Cumhurbaşkanının yanına gidip yerini öğrenebileceğini, kendisinden şüphelenmeyeceklerini söylediğini belirten Güven, “Bu toplantıda Ali Yazıcı, eğer Cumhurbaşkanı’nın yerini öğrenmede sıkıntı yaşanırsa kendisinin Cumhurbaşkanını arayarak ona ‘Genelkurmay Başkanımız aradı, size iletilmek üzere bir zarf verdi, paralel yapıyla ilgili çok önemli bilgiler var, sizinle onu görüşeceğim’ diyerek, bu bahaneyle Cumhurbaşkanının yerini öğrenebileceğini oradakilere söyledi. Hatta bu senaryo için elinde boş bir zarf bile vardı” dedi.