Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan müjde!

Erdoğan'dan 5 müjde! Engelliye öğretmenlik, yaşlıya bedava ulaşım...

Başbakan Erdoğan, şehit ve gazi yakınları ile 65 yaş üstü vatandaşların tüm toplu taşıma araçlarından bedava yararlanacağını açıkladı. Erdoğan’ın bir müjdesi de engellilereydi: Engelliler de öğretmen olabilecek

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, çeşitli kesimlere yönelik müjdeler verdi. Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerinin, muharip gazilerin çocukları anne ve babalarının da artık toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

Refaktçi de olacak

“Demir Yolları’nın şehir içi ve şehirler arası, Deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarından, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından bu vatandaşların ücret ödemeden seyahat edebilecekler. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir de refakatçi bu hizmetten istifade edebilecek.”

Yüzde 50 indirim

“65 yaş üstü vatandaşlarımız da Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edebilecek. Saat uygulaması yok, onu kaldırıyoruz. Dileyen, dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, Devlet Demiryolları ve deniz yollarının şehirler arası hatlarında ise yüzde 50 indirimle seyahat edebilecekler.”

Engelli istihdamı

Halen kamuda 27 bin 224 engelli vatandaşın istihdam edildiğine işaret eden Erdoğan, 2011 yılında yasa değişikliği yaptıklarını, dünyada ilk kez engellileri merkezi sınava tabi tutarak kamuya almaya başladıklarını hatırlattı. 2002 yılında sınavın yapıldığını ve 7 bin 746 kadroya atama yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, ”Şimdi 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz. 2012’de yapılan merkezi sınav esas alınarak ÖSYM aracılığıyla Mart ayında 8 bin 115 kardeşimizi inşallah işe yerleştireceğiz.

Öğretmenlik

Başbakan Erdoğan, daha önce grup konuşmasında engellilerin öğretmen olabileceği müjdesini de verdi:

“Öğretmen yetiştiren kurumlardan mezun olan engelli arkadaşlarımızın öğretmen atamaları için harekete geçtik. ‘Engelli öğretmen olamaz’ diye bir düşünceyi biz tanımıyoruz. Engelli de bal gibi, çok iyi öğretmen olur. Engelli kardeşlerimize ne yapalım biz kadar mahkumuyuz sözünü söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu insanlar ben bu ülkede tüm vatandaşlarımıza hizmete ortak olmak istiyorum diyor. Kendisini yetiştirmiş adama sen nasıl engel koyarsın. MEB tarafından belirli branşlardaki öğretmenler için sertifika programı başlatıyoruz. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye genelinde 17 milyon öğrencimize yeni dönemde başarı dileklerimi iletiyorum.”

Haberin Devamı