Gazete Vatan Logo

Başbakan son noktayı koydu!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı sonrası AK Parti’nin geleceği tartışılırken, Erdoğan’ın geçen hafta düzenlenen MYK toplantısında, partinin başına kongreye kadar emanetçi bir ismin gelmeyeceğini söylediği öğrenildi. Erdoğan’ın, “Eylül ayında kim Başbakan olursa, olağanüstü kongre ile partinin başına geçer ve 2015'e de o kişi ile gidilir” mesajı verdiği belirtildi.

Sabah gazetesinden Mehmet Ali Berber'in haberien göçre; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, parti ve hükümetin geleceği ile ilgili net tavrı ilk kez geçtiğimiz hafta düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ortaya koyduğu öğrenildi.

Partinin başına kongreye kadar emanetçi bir ismin gelmeyeceğini ifade eden Erdoğan, Genel Başkan ile Başbakanın farklı kişiler olamayacağını da belirtti. "Eylül ayında kim Başbakan olursa, olağanüstü kongre ile partinin başına geçer ve 2015'e de o kişi ile gidilir" mesajı verdi.

Toplantıda 3 dönem kriteri ile ilgili net olarak tavrını da dile getiren Erdoğan, partinin başına geçecek ve 2015'e Başbakan adayı olarak girecek aday ihtimalinin kriterlerini de anlattı. Erdoğan'ın MYK'da ortaya koyduğu kriterlere göre, Köşk'e çıkması halinde Başbakan ve Genel Başkan olacak kişinin hem milletvekili olması hem de 3 dönem kriterine takılmaması gerekecek. Bu kriterlere AK Parti içinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş uyuyor.

Haberin Devamı