Gazete Vatan Logo

Bakan Koç'dan uyarı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı makamında ziyaret etti, basını "Söylemediğim lafları lütfen ben söylüyormuşum gibi aksettirmeyin" diye uyardı

Kendisini ziyaret eden Bakan Koç'a, kentin öncelikli sorunlarını anlatan Vali Köksal, eski Tekel sigara fabrikasının Özelleştirme İdaresi tarafından kendilerine tahsis edildiğini söyledi. Bakan Koç da eski Tekel fabrikası için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Burası tarihi ve büyük bir alan. Bu kompleksi restore ederek, Türk kültürünün hizmetine sunacağız. Hızlı bir girişimde bulunup, sponsorlar bekliyoruz. İzmir ve Egeli hem turizm hem de kültür alanında zenginlik kazanacak. Bu alana tiyatro, bütün sanat dallarını içeren atölyeler kuracağız" dedi.

Bakan Koç Çeşme İlçesi'yle ilgili de müjdeli bir haber verdi ve başta termal tesis olmak üzere, Çeşme'yi ihya edeceklerini söyledi.

Bu arada, gazetecilerden bir ricası olduğunu belirten Bakan Koç, "Söymediğim lafları lütfen ben söylüyormuşum gibi aksettirmeyin" diye uyardı.

Öte yandan, TBMM sigara yasağını genişletmeye çalışırken, Bakan Koç, İzmir Valiliği'nde elinde purosuyla dikkat çekti. Vali Köksal'la görüşmesinin ardından Valilik toplantı salonunda bakanlığına bağlı müdürlerle toplantı yapan Koç'un elinden purosu düşmedi.

Toplantının ardından Valilik'den çıkan bakanın korumaları, Koç'un bir süre özel program uygulayacağını söyleyerek basının takibini engelledi. Bu arada Koç'un aracındaki resmi plaka da sökülerek özel plaka takıldı.

Haberin Devamı