Gazete Vatan Logo

Bağlar'da çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Asker Bağlar'daki operasyonları genişleterek namluları teröristlerin konuşlandığı yere çevirdi. Operasyonlarda bugüne kadar 15 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Bağlar'da çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Edinilen bilgilere göre, önceki gün gece saatlerinde teröristlerin eylemleri yüzünden sokağa çıkma yasağı ilan edilen Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada, terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda roketatar ile uzun namlulu silah ele geçirildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 15 PKK'lı etkisiz hale getirildi.


OPERASYONLAR GENİŞLETİLDİ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki operasyon, dün gece saatlerinde askerin de girmesiyle genişletildi. İlçede, mevziler kurulup, bariyer oluşturuldu. Tanklar ve askerler namlularını ara sokaklara çevirdi.
Diyarbakır’ın merkez 4 ilçesinden biri olan Bağlar’ın Kaynartepe Mahallesi’nde önceki gece teröristlerin ara sokaklardan caddelere çıkarak, durdukları araçları barikat olarak kullanıp, polise el yapımı patlayıcı, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine ilan edilen sokağa çıkma yasağı 3’üncü gününde devam ediyor.
İlçede, polislerin hava destekli yürüttüğü operasyon, dün gece saatlerinde mahalleye askerin de girmesiyle genişletildi. Askeri tanklar, çeşitli bölgelere konuşlandırılırken, mevziler kurulup, bariyer oluşturuldu. Askerin bölgede kaçışlarını önlemek için görev yapacağı öğrenilirken, namlular teröristlerin bulunduğu sokaklara çevrildi.
Öte yandan, elektriklerin kesik olduğu ilçede, sabah saatlerine kadar yer yer çatışma ve patlama sesleri yükseldi.

Haberin Devamı