Gazete Vatan Logo

Ayvalık'ta orman yangını!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Şeytan Sofrası mevkisinde orman yangını çıktı. Bölgeye 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 36 arazöz ve 3 dozer ile çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Ayvalık'ta orman yangını!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Şeytan Sofrası mevkisinde orman yangını çıktı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeytan Sofrası mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını söyledi.

Kırcı, bölgeye 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 36 arazöz ve 3 dozer ile çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildiğini belirterek, "Bölge turizm anlamından çok önemli. Yerleşim yerlerini tehdit etmeden kontrol altına almayı planlıyoruz. Ben de bölgeyi şu anda havadan kontrol ediyorum. Ekibin başındayım." dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Edinilen bilgilere göre, Şeytan Sofrası mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yangından 3 hektar çam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan soğutma çalışmalarına devam ediliyor. 2 amfibi uçak, 4 helikopteri 20 arazöz ve 100 kişilik ekip aralıksız olarak çalışmalara devam ediyor. Soğutma çalışmalarının yapıldığı bölgede tedbir amaçlı iki tatil sitesinin boşaltıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı