Gazete Vatan Logo

Ankara'da neler oluyor?

VATAN, başkentin giderek ısınan siyaset gündeminden en son senaryoları ve çok özel kulisleri açıklıyor

* Erdoğan her şeyi göze alıp Çankaya Köşkü'ne çıkmayı planlıyor mu?
* Başbakan, Çankaya'ya çıkarsa AKP'yi kime emanet edecek? Kafasında hangi isimler var? Parti örgütü kimi ister?
* Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener arasında, Erdoğan'dan sonraki AKP için uzlaşma olabilir mi?
* Yüksek Askeri Şura'da sürpriz yaşanır mı? Özkök, Büyükanıt için istifa eder mi?
* AKP'ye karşı ittifak arayan siyasilerin girişimi sonuç verecek mi? Erken seçim için olası tarihler ne?
* Meclis'e 4 parti girerse, nasıl bir koalisyon kurulur? AKP muhalefete düşerse Yüce Divan yolu açılır mı?

Bilal Çetin'in hazırladığı, Sezer'in Çankaya Köşkü'nde çok özel dostlarına söylediği yarınlara ilişkin tahmin ve değerlendirmeler yarın Gazeteniz VATAN'da

***




AKP'ye karşı tek parti arayışı
AKP'ye karşı "siyasi uzlaşma" arayışları hız kazandı, siyasetin duayenleri devreye girdi. Demirel'le görüşen Rahşan Ecevit bugün 26 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde Baykal'la görüşecek...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, AKP'yi erken seçim kararı aldırmaya zorlama ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yeni bir Meclis tarafından yapılmasını sağlamaya yönelik "büyük siyasi uzlaşma" çağrısı siyaseti hareketlendirdi. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlanmadan önce yaptığı Yılmaz Büyükerşen etrafında ittifak çağrısına sahip çıkan eşi Rahşan Ecevit, laik cumhuriyeti korumak için "cumhuriyet için elele" diyerek siyasi partileri işbirliği yapmaya davet etme amacıyla liderler turu başlattı. Ve dün ilk görüşmesini 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile yaptı. Rahşan Ecevit, bugün de 26 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne giderek, Baykal ile bir araya gelecek. Ecevit'in CHP'den sonraki durağı ise, Çarşamba günü için randevu istediği Devlet Bahçeli'den olumlu yanıt alması durumunda MHP olacak. Bülent Ecevit'in CHP üe yolları 12 Eylül askeri darbesiyle ayrılmış ve o tarihten beri CHP Genel Merkezi'ni hiç ziyaret etmemişti.

Merkez ne durumda?
Seçimlerde barajı geçme olasılığı yüksek görülen iki parti konumundaki DYP ve MHP'nin liderleri ise, AKP'ye karşı blok oluşturma, yeni oluşum ve işbirliği arayışlarına "sıcak" bakmıyor. Ancak, DYP ve ANAP içindeki muhalifler eski liderlerinin yeniden işbaşına gelmesi ve merkez sağda bütünleşmenin sağlanması için kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Ağar: Biz milletle ittifak halindeiz
İstanbul Bakırköy'de İşçi, Memur ve Bağkur Emeklileri Derneği (IMBED) Genel Merkezi'ni ziyaret eden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sağda ve solda ittifak arayışlarını değerlendirdi. Ağar şöyle konuştu: "Millet neyi aradığını ve kiminle doğru yola ulaşacağını bilmektedir. Bize göre milletin böyle bir arayışı yoktur. Tayyip Erdoğan karşısında yenilmeyen tek adam benim. Bugüne kadar girdiğim hiçbir seçimde yenilmedim. Geri kalan herkesi, AKP ve Erdoğan 3 Kasım seçimlerinde mağlup etti. Siyasetin yazılı olmayan birtakım kuralları var. Bunu görmezden gelerek kimse siyaset yapamaz. Biz milletle ittifak halindeyiz, millet hangi istikametin gösterirse biz de onu yaparız. Eski siyasetçilerin tavırlarını ben, tecrübe birikiminin aktarımı şeklinde algılamak istiyorum. Fiili bir siyasete dönüş biçiminde algılamıyorum. Demirel'in de, Yılmaz'ın da bu tür söylemlerinin dibinde böyle bir şey olsa gerek. Doğrusu budur diye düşünüyorum."

Haberin Devamı