Gazete Vatan Logo

AK Parti kampa girdi

1 Kasım seçimi sonrası ilk istişare toplantısına başlayan AK Parti, yeni dönemdeki stratejilerini ele alacak.

AK Parti kampa girdi

AK Parti’nin 1 Kasım seçim sonrası ilk ’istişare ve değerlendirme’ toplantısı bakanlar, milletvekilleri, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerinin dün Afyonkarahisar’a gelmesiyle başladı. Pazar gününe kadar devam edecek kampın gerçekleşeceği NG Güral Afyon Otel ve çevresindfe yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin etrafı polis bariyerleriyle çevrilirken, mobil MOBESE kamera sistemleri de konuşlandırıldı. Giriş için tek nokta belirlenen otele, milletvekilleri de dahil ’çipli kart’ ile girebilecek.

Yeni anayasa konuşulacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması dışında dış dünyaya kapılarını kapatacak kampta yeni anayasa, başkanlık sistemi, terörle mücadele, Suriye ve Rusya krizi ile ekonomik gelişmeler tartışılacak, partinin yeni döneme ilişkin stratejileri değerlendirilecek. Yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin gelişmeler kampın öncelikli gündem maddeleri olacak. Kampa bakanlar, milletvekilleri, MKYK üyeleri, disiplin ve hakem kurulu üyeleri, kadın-gençlik kolları üyeleri de katılacak.

Haberin Devamı

Kampta ayrıca, bakanların sunum yapacağı oturumlar gerçekleştirilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in yöneteceği ’Terörle Mücadele ve İç Güvenlik’ oturumunda İçişleri Bakanı Efkan Ala sunum yapacak. ’Hükümet Programı ve Reformlar’ başlıklı oturumda ise Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan sunum yapacak. Milletvekillerini eşleriyle katılacağı kampta cumartesi akşamı ’Ertuğrul 1890’ filmi gösterilecek.

4 kadın milletvekili yolda kaza geçirdi

Afyonkarahisar’daki 24’üncü İstişare toplantısına katılmak için kente giden Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Fatma Benli, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, trafik kazası geçirdi. Otomobille Ankara’dan yola çıkan 4 kadın milletvekilinin bindiği otomobil, Afyonkahisar’a 30 kilometre kala İscehisar İlçesi yakınlarında kaza yaptı. Korumalar tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen milletvekilleri tedaviye alındı.