Gazete Vatan Logo

A.Gücü tesislerine MİT akademisi!..

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankaragücü’nün kullandığı 500 milyon TL değerindeki Saray Spor Tesisleri’nin MİT Müsteşarlığı’na devredilmesini kararlaştırdı. Tesisler ‘Milli İstihbarat Akademisi’ olarak kullanılacak, karşılığında belediyeye hazine arsası verilecek.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığındaki meclis toplantısında, Pursaklar ilçesindeki 601 bin 163 metrekarelik Saray Spor Tesisleri’nin MİT Müsteşarlığı ’na devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Karar doğrultusunda tesislerin MİT Müsteşarlığı’na, “Milli İstihbarat Akademisi” olarak kullanılmak üzere gerekli işlemler sonuçlanıncaya kadar 1 yıl süreyle tahsisinin yapılması öngörülüyor. Ankaragücü’nün sözleşmesinin bitmesinin ve binaları boşaltmasının ardından tesislerin devir işlemleri başlayacak.

Belediye yetkilileri Gökçek’in profesyonel futboldan soğuduğunu belirterek “Gördükleri, yaşadıkları, karşısına çıkan olaylar nedeniyle profesyonel futboldan soğudu ve amatör sporlara destek verecek. Saray tesislerini Türkiye Futbol Federasyonu’na antrenör eğitimleri vs gibi konularda kullansın diye verecektik ama onlardan bir ses çıkmayınca MİT’e devredildi. Çok büyük ve kullanışlı bir tesis. Belediye Meclisi kararıyla devredildi. Karşılığında uygun bir hazine arazisi alınmasını bekliyoruz” dedi.

Futbol Federasyonu yetkilileri ise Gökçek’in durumu kendilerine aktardığını ancak tesisin bakımı, işletmesini verimli ve uygun bulmadıklarını belirterek “Hatta biz elimizdeki bazı tesislerin bu anlamda bakımını sağlarken sıkıntı çekiyoruz. O yüzden Melih Bey’e teşekkür ettik ve istemediğimizi aktardık kendisine” dedi.

PERSONELE AKADEMİ EĞİTİMİ

Türkiye’de Harp Akademileri, Adalet Akademisi, Polis Akademisi, Milli Güvenlik Akademisi bulunuyor. MİT’in de akademi kurma çalışmaları, bir ay önce kamuoyuna yansıdı. MİTEM (MİT Eğitim Merkezi) bünyesinde İSAMER (İstihbarat Araştırmaları Merkezi) adıyla kurulan akademinin yetiştireceği istihbaratçı kadrolar, yeni siyaset anlayışının gerektirdiği hız ve doğrulukla istihbarat temin edilmesi ve siyaset ile diplomasinin hizmetine sunulması görevini yerine getirecek. MİT personelinin, gerekli elemelerden geçtikten sonra akademi eğitimine tabi tutulması öngörülürken, eğitimin 2 veya 3 yıl sürmesi planlanıyor. Basına yansıyan çalışmalara göre, MİT Akademisi’ni başarıyla bitiren personel, kurum içinde daha etkin görevlere getirilecek.

Haberin Devamı