Gazete Vatan Logo

4A ne zaman emekli olurum sorgulama internetten yapılıyor mu?

Ne zaman emekli olurum uygulaması sadece 4A’lılar tarafından değil, 4B ve 4C’ye tabi olanlar tarafından da kullanılan bir sistemdir. İnternet üzerinden online yapılan bu sorgulamanın detayları haberimizde.

4A ne zaman emekli olurum sorgulama internetten yapılıyor mu?

Vatandaşlar olarak bizler 18 yaşını doldurduktan sonra ister çalışma hayatına başlayacaklar, isterlerse de eğitim hayatını bitirip çalışmaya atılırlar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra yapacakları ilk şey bir iş başvurusunda bulunmak ve ardından hemen sigortasını başlatmaktır. Belli başlı meslekler iş başvurusunda bulunduğunuz anda sizlere sigortanızı yapar ve bu şekilde sizlerin maaşlarınızdan keserek prim ücretlerinizi yatırırlar. Bizler de hemen işe başlar başlamaz yapmış olduğumuz mesleğe göre bir sosyal sigorta kurumuna bağlı oluruz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde bu kapsamda hizmet veren üç kuruluş vardır. Bunlar da şu şekildedir: SSK, BAĞ KUR ve Emekli Sandığı. Bu üç kurum vatandaşlara sosyal sigorta sağlayarak belli alanlarda fırsatlar verirler. Bunların en bilinenine örnek vermemiz gerekirse en başta sağlık alanında ki avantajlar esas alınabilir. Başımıza gelen ani bir kazada ya da rahatsızlıkta hastanede oluşan masraflarımızın belli bir kısmı bu prim borcu ödediğimiz kurumlar tarafından karşılanır. Yine aynı şekilde eczanelere ilaç almak için başvurduğumuz da bizler alınan ilaçların yine belli bir yüzdelik kısmını bu kurumlar tarafından karşılanarak bizlerin ödemesi gereken tutar daha azlara düşer. Böylece sağlık alanında bizler pek çok avantaja sahip olabiliriz. Sosyal sigorta kurumlarının vatandaşlar sağlamış olduğu avantajlar sadece bununla sınırlı değildir. Bir de vatandaşların emekli olabilmesini sağlar. Yatırması gereken prim ücretlerini eksiksiz tam bir şekilde ödenmesi itibari ile vatandaşlar belli bir yaşa geldiklerinde onca yıl yatırdıkları primlerin karşılığını alırlar. Her vatandaş emekli olabilme hakkına sahiptir. Her kurum bu emeklilik hakkını vatandaşlara sağlar.

Haberin Devamı

Oldukça erken yaşlarda başlayan yoğun hayatımız bazen bizleri yorabilir. Ve de bizler dinlenmek için artık şöyle inzivaya çekildiğimiz günleri hayal edebiliriz. Yoğun ve sıkı iş temposundan kurtulmak artık rahata kavuşmak ne de olsa bizlerin de hakkıdır. Büyük şehrin kalabalığından, trafiğinden sıyrılıp sakin bir yerde yaşamımızı sürdürmek istediğimiz zamanları elbette ki bekleriz. Bunun için de bizlerin yapması gereken şey emekli olabilmektir. Zamanında ve gerektiği miktarda prim borçlarımızı yatırırsak kolaylıkla emekli olabiliriz. Üstelik sadece bununla kalmayıp erken emeklilik fırsatlarından da yararlanarak bizler yaşamlarımızı sürdürebiliriz. Artık eski dönemlerde olduğu gibi bizler bu konu hakkında detaylı ilgi alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmamıza gerek yoktur. Kendini oldukça geliştiren ve yenilen dünya teknolojisi sayesinde ülkemiz kendini çoğu alanında genişletmeyi başarmıştır. Pek çok işlemi gerçekleştirmemiz için tercih edilen teknolojik gelişmeler sayesinde aklımıza takılan bu soruların yanıtlarını daha pratik bir şekilde bulabiliriz. Dünya üzerinde yapılan her geçen gün bir başka yeniliklere imza atılan bir ülkede yaşamımızı sürdürmekteyiz. Aklımıza takılan bu ne zaman emekli olacağız sorusu için çok uğraşmadan, kısa bir şekilde bizler internet sistemi sayesinde öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

SSK 4A ne zaman emekli olabilirim sistemi için emeklilik hesaplamasını gerçekleştirebilmek için yapılan işlemler şunlardır; SSK kurumuna prim ödemekte olan vatandaşlar dijital ortamda yararlanmak için öncelikle internete erişimi sağladıktan sonra resmi internet adresine girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Devletimiz kapsamınca oluşturulan bu sistem içerisinde sayısız hizmeti barındırır. Sağlık, sosyal, bakanlıklar, tapu işlemleri gibi çok çeşitli ve de farklı kuruluşları barındıran bu sistemi kullanarak sizler ne zaman emekli olacağınız ve de erken emeklilik için gerekli olan her türlü bilgiye en güncel ve en doğru bir biçimde ulaşabilirsiniz. E-Devlet adı verilen mükemmel alt yapısı bulunan sisteme sizler giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sistemin içerisinde yer alan e- Hizmetler bölümünden işlem yapacak olduğunuz başlığı alfabetik sıralamadan rahatlıkla bulabilir, işleminizi istediğiniz takdir de başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sizler bu sisteme girişinizi gerçekleştirdikten hemen sonra ise ekranınıza gelecek olan sayfada bulunan 4A Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına girişinizi yapmak olacaktır. Sonrasında ise sizler kimliğinizde olan doğum tarihinizi, işe başladığınız tarihinizi, ilk tescil tarihinizi, sigortaya başladığınız tarihi ve de prim günlerinizi sistemde bulunan ilgili alanlara doğru ve de düzgün bir şekilde girmeniz gerekir. Girilecek olan bu bilgiler emeklilik maaşınızı hesaplamada ya da ne zaman emekli olacağınızı sorgulatmak için gerekli en temel bilgilerdir. Hemen sonrasında ise sizler yalnızca tek bir tuşla sizler dilediğiniz bilgiye birkaç dakika içerisinde sahip olabileceksiniz.

Haberin Devamı