Yurttan acemi kasap manzaraları! İlk görüntüler Samsun'dan geldi
Samsun'da kurban kesimi sırasında kendini yaralayan acemi kasaplar, acil servislerin yolunu tuttu. Her yıl birçok kentte gördüğümüz acemi kasaplar bu yıl da eksik olmadı, gün içerisinde 'Acemi kasap' haberlerinin aratarak devam etmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı namazının ardından kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kesim alanlarında yoğunluk oluşturdu.

Ancak, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kazalar kaçınılmaz oldu. Kesim sırasında dikkatsizlik veya deneyimsizlik nedeniyle birçok vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran acemi kasaplardan bazıları hayvanın üzerlerine devrilmesi sonucu, bazıları ise bıçak kesiği nedeniyle el, kol ve bacak gibi bölgelerinden yaralandı.

Kimi vatandaş uzun süredir hayvan kestiğini, başına ilk defa böyle bir şey geldiğini söylerken, kimileri ise hayvan keserken kendini kestiğini ifade etti.

Sakarya'da bayramın ilk günü kurbanlarını kesmek isterken kendilerini yaralayanlar, hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk günü kentte önceden belirlenen alanlarda kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Hayvanlarını kendileri kesmek isteyen bazı kişiler ise kesim sırasında el, kol ve bacaklarından yaralandı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine geldi, yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kurban kesimi sırasında yaralanan Sinan Küçükbileci, “Küçük bir kesik 6 dikiş atıldı. Biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Aslında bu işi biz değil kasapların yapması lazım. Biz eski gelenek olduğu için özellikle köy yerlerinde kendimiz yapıyoruz. O yüzden böyle ufak kazalar oluyor. Ailecek kesiyoruz, yabancı yok. Aile içerisinde kestiğimiz için yanlışlıkla oldu, bıçak kaydı, diyelim. Allah başka keder vermesin” dedi. Ahmet ERDEM/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)-

Kayseri'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralayan acemi kasaplar, hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesim yerleri doldu. Bazı kişiler, kesim sırasında el, kol ve bacaklarını yaraladı. Bazıları kendi imkanlarıyla devlet hastanesinin acil servisine gitti, bazıları da ilk müdahalelerin ardından başka hastanelere sevk edildi. Kayseri Devlet Hastanesi'ne tedavi olmaya gelen Yakup Çelik (62), "Bıçak değdi. Ayağımda çok bir şey yok" dedi.Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)-

Bursa'da kurban kesimi sırasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, hastanelere başvurdu.

Bursa’da bayram namazını kılan vatandaşlar, ibadetlerini yerine getirmek üzere kurbanlıklarının başına geldi. Kimi kurbanlıkların boynuz darbeleriyle, kimi kurbanlığı keserken, kimisi ise et kesimi sırasında ellerinden ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan acemi kasaplar, hastanenin yolunu tuttu.

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne 1 saat içinde gelen 23 kişi, yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi. Kent merkezinde ise kesim sırasında yaralananlar Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Yavuz YILMAZ- Hüseyin SEZGİN/BURSA, (DHA)-

Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da kurban keserken yaralanan toplam 133 kişi hastanelere başvurdu. Erzurum'da kurban kesmeye çalışırken yaralanan 25 kişi, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan yaralılar, taburcu edildi.

Erzincan'da bayram namazının ardından bazı vatandaşlar, kurbanlarını kesmek isterken ya da derisini yüzerken kendini yaraladı. Vatandaşlardan kimi yakınlarının kimisi de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ambulans yardımıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.Hastaneye başvuran 26 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kars'ta da kurban kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, Harakani Devlet Hastanesine başvurdu.Hastaneye başvuran 37 yaralıdan çoğu ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Atardamarı kesilen 1 kişi ise yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevk edildi

Eskişehir’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde aldıkları kurbanlıkları kesmek isteyenler, sabahın erken saatlerinde kesim alanlarına gitti. Bazı kişiler, kurbanlıkları keserken hayvanların darbeleriyle ya da kesici aletlerle kendilerini yaralayıp hastanelere koştu. Yaralılara ayakta müdahale edildi.

Eskişehir'de, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken kendilerini yaralayanlar, hastanelere akın etti.

Kurbanlık küçükbaşı keserken, elindeki bıçakla bacağından kendisini yaraladığını anlatan Tevfik Karaçöl, Eskişehir Şehir Hastanesi acil servisinde tedavi edildi.

Durumunun iyi olduğunu ifade eden Karaçöl, “Danayı yere yatırdık, orada bir şey olmadı. Ondan sonra küçük bir toklu (yavru koyun) yatırdık, o da bizi bu hale getirdi. Çok şükür doktorlar müdahale etti. Bacağımdan yaralandım. Tüm Müslüman aleminin bayramını tebrik ediyorum” dedi. Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, (DHA)-



