Meteoroloji'den son dakika bayram uyarısı! Tatil planı olanlar dikkat, kuvvetli geliyor! İstanbul, Ankara ve birçok ilde...
Meteoroloji son dakika gelişmesi. Bayram tatili planı olanlar dikkat. Sağanak yağmur kuvvetli geliyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok ilde... Şu günlerde kavurucu sıcak hakim olurken Kurban Bayramı öncesinde bazı illerde sağanak yağmur bekleniyor. Kuvvetli bir şekilde yağması beklenen yağmurun birçok ili esir alacağı tahmin ediliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında uyarılarda bulundu. Meteoroloji ayrıca kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu. Son dakika hava durumu açıklamaları...
Son dakika hava durumu açıklaması! Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Buna göre Kurban Bayramı öncesinde birçok ilde sağanak yağmur görülecek.
HAVA SICAKLIÄžI
Önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI
Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
BALIKESİR 17°C, 32°CAz bulutlu
EDİRNE 16°C, 35°CAz bulutlu
İSTANBUL 20°C, 30°CAz bulutlu ve açık
KOCAELİ 17°C, 32°CAz bulutlu ve açık
EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.
DENİZLİ 22°C, 38°CAz bulutlu
İZMİR 25°C, 38°CAz bulutlu ve açık
KÜTAHYA 15°C, 28°CAz bulutlu
MUĞLA 22°C, 35°CAz bulutlu ve açık
AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.
ADANA 22°C, 35°CAz bulutlu ve açık
ANTALYA 26°C, 38°CAz bulutlu ve açık
HATAY 21°C, 32°CAz bulutlu ve açık
ISPARTA 16°C, 32°CAz bulutlu
İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.
ANKARA 12°C, 27°CAz bulutlu
ESKİŞEHİR 13°C, 29°CAz bulutlu
KONYA 14°C, 28°CAz bulutlu
YOZGAT 8°C, 22°CAz bulutlu
BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 12°C, 26°CAz bulutlu
ZONGULDAK 16°C, 25°CAz bulutlu ve açık
KASTAMONU 9°C, 26°CAz bulutlu
SİNOP 17°C, 26°CAz bulutlu ve açık
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA 12°C, 26°CAz bulutlu
ÇORUM 10°C, 24°CAz bulutlu
SAMSUN 17°C, 25°CAz bulutlu
TRABZON 19°C, 24°CParçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DOÄžU ANADOLU
Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
ERZURUM 6°C, 26°CParçalı ve az bulutlu
KARS 7°C, 22°CParçalı ve az bulutlu
MALATYA 17°C, 32°CAz bulutlu
VAN 10°C, 24°CParçalı ve az bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 20°C, 37°CAz bulutlu ve açık
GAZİANTEP 22°C, 37°CAz bulutlu ve açık
SİİRT 21°C, 36°CAz bulutlu ve açık
ŞANLIURFA 26°C, 38°CAz bulutlu ve açık
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında Türkiye'nin yağışsız bir hava sistemi etkisi altına girdiğini belirterek uyarılarda bulundu.
İşte Prof. Dr. Åžen'in açıklamaları: Ayın 9'una kadar Türkiye'nin hiçbir yerinde yağış yok. YaÄŸmurlar kesildi artık, umarım bu 1 ay sürmez çünkü yazın buharlaÅŸmayla birlikte su hızla tükeniyor. Yazın talep daha fazla. Yağışlara ihtiyacımız var ama taÅŸkın yapacak yağışlar deÄŸil de daha hafif yağışlar...Â
Sıcaklıklar yükselmeye başladı. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu'da sıcaklıklar daha fazla yükselmeye başladı. Rüzgarlar, Türkiye'nin içinden gelip nemi azaltıyor.
Poyrazlı zamanlarda orman yangınlarına çok dikkat etmemiz lazım. Kuzeyde problem yok, bu bölgelerde nem yüksek. İzmir, Antalya buralarda 38-40 derecelere dayandı Sıcaklık.
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Öte yandan Kurban Bayramı tatili planı yapanlara da uyarı geldi. Kurban Bayramı arefesinde tam 16 ilde kuvvetli yağmur hakim olacak. Bu iller şu şekilde:
"İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Osmaniye, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Artvin"