Konya'da 4 yıl önce kurumuştu! Doluluk oranı yüzde 40'a ulaştı
16.02.2026 - 10:09Güncellenme Tarihi:
Konya’nın Kulu ilçesinde kuraklık ve yer altı sularının bilinçsiz kullanımı nedeniyle 2022 yılında tamamen kuruyarak çatlayan Küçük Göl, tabiatın cömertliğiyle yeniden hayat buldu. Son aylarda bölgede etkili olan yoğun kar ve yağmur yağışları, göl havzasını yeniden suyla doldurdu. Kuşların göç yolu üzerinde bulunan stratejik konumuyla bilinen gölün doluluk oranı tahminlere göre yüzde 40 seviyesini aştı. Hem doğaseverleri hem de kuş gözlemcilerini heyecanlandıran bu dönüş, bozkır ekosistemi için umut ışığı oldu.
1

2

İlçenin 5 kilometre doğusunda, Tuz Gölü'nün kuzeybatısında yer alan Küçük Göl, son yıllarda kurak geçen mevsimler ve yer altı sularının azalmasıyla 4 sene önce tamamen kurumuştu.
3

Göl, son dönemde bölgede oldukça yoğun yağan yağmurlar sonrasında yeniden su tutmaya başladı.
4

Kuşların göç yolları üzerinde bulunan ve kuş gözlemcileri için önemli bir gözlem noktası olan Küçük Göl'ün bugünlerdeki doluluk oranının yüzde 40'lara ulaştığı tahmin ediliyor.



