Birçok ilde fırtına hayatı felç etti! Çok sayıda ölü ve yaralı var, bir alarm daha verildi! Valilikler son dakika açıkladı...
Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir olmak üzere pek çok ilde şiddetli fırtına etkili oldu. Rüzgarın hızı İstanbul'da 130 kilometreye çıktı. İstanbul ve Zonguldak'ta fırtına 5 can aldı, çok sayıda da yaralı var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle yaşanan kazalarda, 4 kişinin hayatını kaybettiğini 38 kişinin ise yaralandığını açıkladı. AFAD, "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz" uyarısında bulundu. Öte yandan yarın akşam 18:00'e kadar kuvvetli rüzgarın etkili olacağını belirten İstanbul Valiliği, bu saate kadar motokuryeliğin yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooter'ların kullanılmayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...
Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu. Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı. İstanbul ve Zonguldak'ta fırtına 5 can aldı, çok sayıda da yaralı var. AFAD'dan yapılan açıklamada da "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye genelinde dün akşam ve bugün de etkisini sürdüren fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu. Rüzgarın hızı Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı.
AFAD'DAN SON DAKİKA UYARISI
AFAD'dan da İstanbul için uyarı geldi. Yapılan açıklamada 'Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." denildi.
METROBÜSLER, MOTOSİKLETLİLERE DUVAR OLDU
15 Temmuz Şehitler Köprüsünde ilerleyen motosikletliler de Lodos nedeniyle zor anlar yaşadı. Motosikletlilerin yardımına metrobüs sürücüleri koştu. İki metrobüs sürücüsü, metrobüsleri motosikletler ile yan yana gidecek şekilde ilerletti. Metrobüsler rüzgara karşı motosikletlilere adeta duvar oldu.
SULTANGAZİ'DE ÇATI UÇTU! ÇOCUKLAR SON ANDA KURTARILDI
Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi’nde 4 katlı bir binanın çatısı uçtu, park halindeki 3 araç zarar gördü. İki çocuk ise, düşen parçaların altında kalmaktan yakınları tarafından son anda kurtarıldı.
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YERE DÜŞTÜ
Esenyurt'ta bir anda esen şiddetli lodos caddedeki onlarca kişiye zor anlar yaşattı. Çatı ve dükkan tabelaları caddeye savruldu. Kaçmaya çalışanlar rüzgarın da etkisiyle yere düştü.
SAAT KULESİNİN DEVRİLMESİ KAMERADA
Çatalca'da saat kulesinin devrilmesi kameraya yansıdı. Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı
ÇATALCA'DA TIR DEVRİLDİ
Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halinde bulunan 2 TIR ve bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi.
BAĞCILAR'DA KAFE ÇATISI 6 ARACIN ÜZERİNE UÇTU
Bağcılar'da site içinde bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen uçtu.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 4 ÖLÜ, 19 YARALI
İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. İstanbul Valliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1'i yabancı uyruklu, 3'ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3'ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir" denildi.
Gelibolu'da deniz ulaşımında aksamalara yol açan lodos fırtınası, Gelibolu ilçesinde de apartman çatısının bir bölümü ile iş yeri tabelalarını uçurdu, ağaçları devirdi. Lodos fırtınası Çanakkale'de gün boyu etkili oldu. Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamazken, akşam saatlerinde Gelibolu ilçesinde şiddetini arttıran lodos yaşamı olumsuz yönde etkiledi.
Ataşahir'de etkisini sürdüren lodos nedeniyle bir büfenin tentesi düştü. Aynı cadde üzerinde bulunan simit tezgahı ise devrilerek zarar gördü.
İzmit Arızlı Mahallesi'nde bulunan Arızlı Camii'nin minaresi, etkili olan fırtınaya dayanamayarak yan yattı. Minarenin yan yattığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, jandarma, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve ekipleri geldi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde fırtınada uçan binanın çatısı sokağın ortasına düştü. O sırada çatıda ve yolda bulunan vatandaşlar ölümden saniyelerle kurtulurken, bir vatandaş ise çatı katındaki çeyizleri kurtarabilmek için yoğun çaba sarf etti.
“Ölümden döndük”
Fırtına çıktığında çatının aşağıya indiğini söyleyen Akın Aydoğdu, “Ben üzerine çıktım. Ne var diye bakayım dedim. Sonra çatı yerinden kalktı. Beni bile kaldırdı. Ben bile çatıyla gelebilirdim. Allah’tan kimse yoktu. Korktum, bu kısmı göremiyordum.
Düştüm, bıraktım kendimi. Çocuklara bağırdım, yaklaşmayın, çatı gidiyor dememe kalmadan çocuklarım çıktı, ‘Baba bırak gel’ derken çatı komple aşağıya indi. Ölümden döndük, Allah kurtardı. Ama belediyemizden yardım bekliyoruz” dedi.
Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.