Gazete Vatan Logo

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bizzat istedi! İşte dünyayı sallayan o diyalog

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında geçen SİHA diyalogunun detaylarını paylaştı. Kalın "Sayın Putin, 'Ukrayna'ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.' dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bizzat istedi! İşte dünyayı sallayan o diyalog

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cuma günü Soçi'de gerçekleşecek Erdoğan-Putin zirvesine de değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rusya'nın Türkiye'ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

'BİZE DE SİHA SATSANIZA' DEYİNCE CUMHURBAŞKANIMIZ GÜLÜMSEDİ
Sözcü Kalın, "Aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, 'Ukrayna'ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.' dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti. Olur liderler arasında bu tür konuşmalar. Orada tebessüm etti, 'Bakabiliriz, konuşabiliriz,' gibisinden öyle bir taahhüt falan söz konusu değil. Sayın Putin de orada bizim pozisyonumuzun farkında. Biz Rusya'ya ambargo uygulamıyoruz. İlişkilerimizi devam ettiriyoruz. Öbür tarafta Ukrayna'nın nefsi müdafaa hakkını da tanıyoruz. O manada da Ukrayna'ya destek olmaya devam ediyoruz ama bunu biz savaşı tahrik etmek, kışkırtmak, uzatmak için değil, tam tersine sonlandırmak için yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı