Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman? FED açıklaması ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanır?

Küresel piyasaların gözü kulağı FED toplantısına çevrildi. Küresel resesyon endişeleri devam ederken geçen hafta açıklanan ABD istihdam verileri ve enflasyon rakamlarının da FED kararında etkili olacak. Son verileri değerlendirildiğinde rakamlar, ABD’de politika faizinin artmaya devam edeceğine işaret ediyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED açıklaması ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanır? İşte detaylar

FED toplantısı ne zaman? FED açıklaması ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanır?

Yılın son çeyreğine girilirken FED faiz kararı piyasaların gündeminde yer alıyor. Küresel piyasada resesyon endişeleri devam ederken, ABD istihdam ve enflasyon verileri faiz arttırımının olacağının sinyalini veriyor.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED’in sitesinde yer alan toplantı takviminde ekim ayı toplantısı bulunmuyor. FED faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihinde açıklayacak. Yılın son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak.

FED KARARI NE OLUR, FAİZ ARTIRIR MI?

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından TÜFE verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi Fed'in faiz politikasının seyri açısından önem taşıyor. Powell, son FED’in son faiz kararı karar sonrası yaptığı açıklamada faiz artırım hızının verilere bağlı olacağını söylemişti. Son verilere bakıldığında FED’in yüksek oranlı faiz artışlarının sürdüreceği anlamına geliyor. Enflasyonist baskı sürerken ekonomistler de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına gidebileceğine yönelik beklentileri güçlendirdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Fed’in faiz artırımı politikasını belirleyen en önemli göstergeler olduğu için piyasalar istihdam ve enflasyon verilerini yakından takip etmeyi sürdürüyor. Ancak her iki göstere de güçlü bir tablo ortaya koyarak ABD’de politika faizinin artmaya devam edeceğine işaret ediyor. Fed faiz artırımlarında hız kesme sinyali verene kadar piyasalarda volatilitenin devam etmesi bekleniyor.