Gazete Vatan Logo

Enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? 2023 Ocak enflasyon oranı yüzde kaç, belli oldu mu?

Ocak ayı enflasyon oranlarının açıklanmasına saatler kaldı. TÜİK, 2023'ün ilk enflasyon rakamlarını açıklayacak. Yeni belirlenecek enflasyon, memur ve emeklilerin Temmuz ayı zammı için de ilk gösterge olacak. Peki Ocak 2023 enflasyon oranı kaç oldu? TÜİK, Ocak enflasyon rakamlarını hangi gün, saat kaçta açıklayacak?

Enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? 2023 Ocak enflasyon oranı yüzde kaç, belli oldu mu?

TÜİK enflasyon oranlarının açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Aralık ayına dair açıklanan veriler sonrası memur ve emeklinin 2023 Ocak enflasyon farkı oranı ortaya çıkmıştı. Ocak ayı enflasyon oranıyla da Temmuz ayında gerçekleşecek zamma ilişkin ilk gösterge olacak. Peki Ocak 2023 enflasyon oranı yüzde kaç oldu? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

OCAK 2023 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK, enflasyon oranları her ayın başında açıklıyor. Yılın ilk verisi olacak Ocak ayı enflasyon rakamları 3 Şubat Cuma gün saat 10:00'da açıklanacak. Ocak ayı enflasyonunun duyurulmasının ardından kira artış oranı da netleşecek.

ARALIK 2022 ENFLASYON ORANI KAÇ OLMUŞTU?

TÜİK verilerine göre TÜFE Aralık ayında yüzde 1,18 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 64,27 oldu. Bu oran son 9 ayın en düşük seviyesi olmuştu.