Gazete Vatan Logo

Ekmek kaç TL, 4 TL mi olacak? Ekmeğe zam geldi mi 2021? Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı!

Türkiye Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar 2 hafta içerisinde unun çuvalının 200 TL'den 360 liraya kadar yükseldiğini mevcut durumda ekmeğin 3 - 4 TL'ye kadar zamlanması gerektiğini belirtirken, Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’dan yazılı bir açıklama geldi. Peki, Ekmek kaç TL? Ekmek 4 TL mi olacak? Ekmeğe zam geldi mi?

Ekmek kaç TL, 4 TL mi olacak? Ekmeğe zam geldi mi 2021? Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı!

Ekmek fiyatları zammı Fırıncılar Odası'nın resmi başvurusu ve başvurunun Valilik tarafından kabulüyle yapılabiliyor. Şu an İstanbul'da 200 gram ekmek artık zincir marketlerde 2 liraya, 250 gram ekmek de artık fırınlarda ve zincir marketlerde 2,5 liraya satılıyor. Peki, Ekmek kaç TL, 4 TL mi olacak? Ekmeğe zam geldi mi 2021?

EKMEK KAÇ TL?

İstanbul'da 200 gram ekmek artık zincir marketlerde 2 liraya, 250 gram ekmek de artık fırınlarda ve zincir marketlerde 2,5 liraya satılıyor.

İzmir’de 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere boyoz ve simide yüzde 25 zam yapıldı. 2 TL’den satılan boyoz ve simidin fiyatı 2.5 TL’ye yükseldi.

Kayseri’de 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere pismiş 200 gram ekmek 1.75 TL, pişmiş 180 gram pide 1,75 TL, pişmiş 360 gram pide 3.50 TL, pişmiş 120 gram pide sandviç 1.25 TL, lavaş pişmişi 150 gram 1.75 TL, lavaş pişmişi 300 gram 3.50 TL, kıymalı, peynirli gibi 200 gram hamurdan pişirme ücreti 2.50 TL olarak belirlendi.

Konya’da 5 Ekim tarihinden itibaren ekmek 1 lira 40 kuruştan 1 lira 75 kuruşa yükseldi.

Haberin Devamı

Mersin’de bu sene içerisinde ekmeğe zam uygulayan iller arasında yer alıyor. Ekim ayı içerisinde yapılan zam ile beraber, merkezde 230 gram ekmek 2 TL’den satılmaya başlandı.

Bursa’da ekmeğe yüzde zam geldi. 1 lira 75 kuruştan satılan 200 gram ekmek, 2 liraya çıktı.

EKMEK 4 TL Mİ OLACAK?

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yazılı bir açıklama yaparak ekmeğin 4-5 lira olacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ekmeğin temel girdilerinde hissedilir bir yükseliş olduğunun altını çizen Balcı, “Un fiyatları, maya fiyatları, elektrik, doğal gaz, su vb. her gün fiyat değişmektedir. Ancak, bu demek değildir ki, biz vatandaşlarımızı ekmeksiz bırakacağız. Tüketicimizin mağdur edilmemesi, esnafımızın daha da büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka ama mutlaka gereken yapılacaktır. İstişarelerle çözümden yanayız. Bu konuda da kapımız herkese açık. Yaşanmakta olan bu hassas durumdan vazife çıkarmak isteyenlere karşı dur dememiz gerekiyor.” dedi.

Haberin Devamı

Balcı, dün olduğu gibi bugün de fiyat artışlarının makul seviyelerde değerlendirilerek güncelleneceğini söyleyerek, zammın sınırlı olacağı mesajını verdi.